Poliția Cluj are un nou șef. S-a terminat ERA incompetenței

 

Inspectoratul de Poliție al CJudețului Cluj are un nou șef, numit prin ordinul ministrului de Interne.

 

Prin ordin al ministrului afacerilor interne, cu data de 20 iulie a.c., comisarul-șef de poliție Rus Mircea Ioan a fost împuternicit să îndeplinească atribuțiile funcției de șef al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

 

Prin dispoziția inspectorului general al Poliției Române, cu data de 20 iulie a.c., comisarul-șef de poliție Graur Daniel Sorin a fost împuternicit să îndeplinească atribuțiile funcției de adjunct al șefului Inspectoratului de Poliție Județean Cluj”, se arată în comunicatul IPJ Cluj.

 

Comisarul șef de poliție Rus Mircea are o vechime mare în Poliția Cluj, începând de jos și promovând după zeci de dosare realizare de-a lungul anilor. Comisarul sef Rus Mircea a condus cu succes Biroul de Investigații Criminale din cadrul IPJ Cluj.

 

De circa 8 ani IPJ Cluj este condus de oameni aduși din afara Clujului, care nu cunosc specificul zonei și nici nu au făcut muncă de teren, fiind specialiști în munca de birou. 

 

Startul a fost dat de chestorul Tudor Grindean, parașutat la Cluj cu ajutorul lui Ioan Rus. După pensionarea acestuia, în 2016, funcția a fost preluată ca interimar de omisarul Ciprian Miron, apropiat și el al filierei Alba, a fostului ministru de Interne, Ioan Rus, și a șefei DNA, Laura Codrușa Kovesi. 

 

Ciprian Miron a fost adjunct al şefului Poliţiei Municipiului Alba Iulia (2006-2010) și apoi şef al Poliţiei Municipiului Cluj-Napoca (din 1 iulie 2016 până la 31 august 2016), ca interimar, numit prin ordin, fără concurs.

 

Comisarul-şef de poliţie Ciprian Miron a fost repartizat la Poliția Cluj în 2015, adus de Tudor Grindeanu. Într-un an de zile, Miron (din 2015 de când a fost repartizat la Poliția Cluj) a trecut prin funcția de adjunct al Secției 2 Poliție, apoi a fost șeful Secției timp de câteva luni, iar din 1 iulie 2016 a fost pus șeful Poliției Cluj-Napoca. Nu a stat acolo numai 2 luni pentru că acum este șef peste toată poliția clujeană.

 

Ciprian Miron lucrează de 16 ani în MAI şi timp de cinci ani a fost ataşat de Afaceri Interne la Ambasada României în SUA. Miron a urmat și cursurile Academiei FBI din statul american Virginia.

 

La concursul organizat anul trecut, Miron a luat nota cinci și a fost respins, dar cu toate acestea a fost promovat în funcția de secretar de stat. În locul lui a fost numit, după eșecul a concursul pentru postul de șef al IPJ Cluj, a fost pus comisarul șef Constantin Ilea, care s-a evidențiat după ce a fost prins de presă că vine la serviciu cu un autoturism declarat furat în Italia. Ilea a spus că el nu știa că mașina este furată.

Comentarii Facebook