Peste 122 de kilometri înotați la Swimathon Cluj


Cei peste 200 de înotători intrați în cursa Swimathon Cluj 2012 au parcurs împreună 2.444 de lungimi de bazin, echivalentul a peste 122 de kilometri, în cadrul celei de-a patra ediții a evenimenului.

Peste 600 de susținători au contribuit la mobilizarea a peste 80.000 de lei, din care 15.000 de lei au fost strânși direct la fața locului. Evenimentul a avut loc sâmbătă la Complexul de Natație ”Universitas” al Universității ”Babeș-Bolyai”. Campania de strângere de fonduri continuă până la sfârșitul lunii, obiectivul de anul acesta, calculat pe baza bugetelor estimate ale proiectelor înscrise în Swimathon Cluj, fiind de 155.000 de lei.

Organizat de Fundația Comunitară Cluj, evenimentul dedicat strângerii de fonduri pentru cauzele comunității a atras aproximativ 1.000 de participanți într-o singură zi – înotători, prieteni, susținători și spectatori. Înotătorii și-au promovat participarea la Swimathonîn cadrul propriilor campanii, prin care au atras donatori care le-au susținut fiecare lungime de bazin parcursă cu diferite sume, respectiv cu donații fixe pentru întreaga lor evoluție în eveniment.

Astfel, până în prezent, cea mai mare donație din partea unui susținător individual se ridică la 3.500 de lei, iar valoarea medie a sumelor oferite pentru fiecare lungime de bazin înotată este de 2 lei, respectiv de 200 de lei, în cazul sumelor fixe acordate pentru întreaga evoluție în Swimathon. Cel mai mare număr de lungimi de bazin înotate pentru un proiect s-a a fost de 202, lungimi parcurse de trei ștafete de înotători care au reprezentat proiectul Înoată pentru copiii cu autism! (regăsiți mai jos clasamentul final).

Și anul acesta, am adus laolaltă la Swimathon Cluj oameni motivați, proiectele și poveștile lor, dar și pe cei care îi susțin cu entuziasm. Față de anul trecut, evenimentul s-a dublat ca amploare, astfel că, într-o singură zi, am atins un vârf în ceea ce privește numărul de participanți și de proiecte înscrise, cu rezultate-record în evoluția înotătorilor. Pentru a ne apropia cât mai mult de obiectivul financiar propus, vom continua campania de strângere de fonduri până la sfârșitul acestei luni, astfel că înotătorii vor putea fi susținuți și săptămânile următoare. În cursul lunii septembrie, vom acorda finanțări proiectelor participante, în funcție de sumele strânse la Swimathon”, a subliniat Simona Șerban, directorul executiv al Fundației Comunitare Cluj și managerul evenimentului. 

Comentarii Facebook