Pentru Iohannis au fost blocate străzile la Cluj! Președintele se comportă diferit de premier - VIDEO

 

Străzile din jurul Casei Universitarilor au fost blocate joi seara pentru a putea pleca coloana oficială a președintelui. 

 

Șoferii au fost opriți în trafic de polițiști din momentul în care președintele Klaus Iohannis s-a decis să plece de la întâlnirea cu studenții și au așteptat până când SPP -ul le-au dat liber să plece mai departe. Modul de acțiune este unul standard pentru vizitele oficiale ale președintelui și ale premierului.

 

Cu toate acestea, primul ministru Dacian Cioloș are ieșiri mult mai populiste în ultima vreme. Recent, la Timișoara, poliția a oprit traficul pentru ca el să poată traversa strada, fiind roșu la semafor, dar premierul a refuzat și le-a făcut semn șoferilor să treacă mai departe. Cioloș a traversat în momentul în care a fost verde la semafor. Premierul a mai călătorit și cu avioane de linie, fără a apela la aeronave oficiale sau la clasa business.

 

Din coloana oficială a președintelui au făcut parte circa 10 mașini.

 

Vizita oficială a lui Klaus Iohannis de la Cluj a fost extrem de strictă, cu controale corporale pentru toți participanții, studenți, oficiali și jurnaliști. Klaus Iohannis a participat, în calitate de invitat, la o dezbatere a Grupului de Reflecție și Analiză Internațională CITADEL, cu tema ”Contribuția României la consolidarea construcției europene”.

Comentarii Facebook