Peste 20 de cetățeni prinși locuind ilegal la Cluj în doar două săptămâni



Polițiștii din cadrul Serviciului pentru Imigrări Cluj au desfășurat, în ultimele două săptămâni, acțiuni pentru a depista cetățenii care locuiesc ilegal pe raza județului.

Astfel, în perioada 01 – 15 noiembrie a.c., au fost depistaţi cu şedere ilegală un număr de 24 de cetăţeni străini, treisprezece din Republica Moldova, trei din Canada şi câte unul din Statele Unite ale Americii, Palestina, Maroc, Ucraina, Israel, Tunisia, Turkmenistan şi Bahrein.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că doi dintre cetăţenii canadieni, un cetăţean israelian şi un cetăţean moldovean au intrat în România în baza unor permise de şedere în scop de studii. La momentul depistării, aceștia nu mai îndeplineau condiţiile legale de şedere în România, motiv pentru care polițiștii clujeni au emis pe numele lor decizii de returnare prin care sunt obligaţi să părăsească teritoriul ţării noastre în cel mult 15 zile, conform O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România cu completările şi modificările ulterioare”, informează Serviciul pentru Imigrări Cluj.

Cetăţeanul american desfăşoară activităţi specifice în cadrul unei asociaţii religioase din Cluj-Napoca şi este posesorul unui permis de şedere în acest scop, document a cărui valabilitate a încetat în luna octombrie 2016. Întrucât, are în curs de soluţionare o cerere de stabilire a domiciliului în România, a fost îndrumat să depună documentele necesare în vederea reglementării dreptului de şedere temporară până la finalizarea cererii.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate pentru celelalte 19 persoane depistate, poliţiştii au constatat că aceştia sunt înscrişi la instituţii de învăţământ superior din Cluj-Napoca şi frecventează cursurile acestora. În aceste situații, studenții au fost îndrumaţi să depună documentele necesare în vederea reglementării dreptului de şedere pe teritoriul ţării noastre în scop de studii. Totodată, au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi, în valoare totală de 4.100 lei.

Comentarii Facebook