Merkel, acostata la Cluj de sotia lui Khaled Matar, suspectat de implicare in atacurile teroriste de la New York din 11 septembrie 2001

 

Gizela Prack, fosta sotie a palestinianului Khaled Matar, banuit de implicare in atacurile teroriste din 11 septembrie 2001, a vrut sa-i inmaneze un memoriu cancelarului german Angela Merkel.

 

Gizela Prack a dat mana cu Angela Merkel in momentul in care cancelarul Germaniei se deplasa pe jos prin centrul Clujului de la UBB la sediul Institutului Cultural German. Femeia a vrut sa-i inmaneze un memoriu oficialului german, insa documentul a fost preluat de SPP-isti.

 

In memoriu, Gizela Prack cere ajutorul autoritatilor germane in lupta cu statul roman. Ea sustine ca statul refuza sa ii retrocedeze un teren de 6.000 de metri patrati pe strada Dunarii, din Cluj.

 

Gizela Prack a fost sotia palestinianului Khaled Matar, suspectat ca a fost implicat in atacurile teroriste din 11 septembrie 2001. Palestinianul a urmat la UBB Facultatea de Drept si a obtinut in 1994 titlul de doctor in stiinte juridice.

 

"Dupa ce, in decembrie 1993, a obtinut cetatenia romana, strainul a facut demersuri repetate in vederea constituirii unei sectii de pilotaj in cadrul "Universitatii Romano-Arabe", care urma sa functioneze pe langa Aerodromul Ghimbav (Brasov). Khaled Deiab Abdallaa Matar a contactat, in acest sens, conducerea "Aeroclubului Central Roman", avind in proiect sa scolarizeze, in vederea obtinerii brevetului de pilot, 30 de tineri palestinieni. Incercarile de materializare a intentiilor sale au asuat, ca urmare a avizului negativ dat de Serviciul Roman de Informatii. In cursul anilor 1994-1996, Khaled Deiab Abdallaa Matar a declarat frecvent, fata de apropiatii sai, ca doreste sa sprijine Autoritatea Nationala Palestiniana, prin infiintarea unor scoli, destinate instruirii viitorilor politisti si agenti de securitate palestinieni. Intentiile in cauza au ramas doar in stadiul declarativ", se arata intr-un comunicat al SRI din 2004.

 

In 1999, Khaled Matar si sotia lui, Gizela Prack, au fost trimisi in judecata pentru trafic de influenta. Ei au fost acuzati ca in anul 1997 au inselat 38 de persoane carora le-au promis vize pentru Statele Unite. Tribunalul Cluj l-a condamnat pe palestinian la sase ani de inchisoare.

 

Khaled Matar a fost arestat in 1 septembrie 2007 pe Aeroportul Otopeni, fiind trimis in Penitenciarul Rahova si ulterior transferat la Gherla.

Comentarii Facebook