Miercuri 24 Aprilie

Liviu Florian: "Banii de la Halmeu nu urmau sa ajunga la un partid politic. Procurorul Iancu Marius a inventat totul"


Omul de afaceri clujean Liviu Florian, acuzat ca a primit 130.000 de euro mita de la un functionar al Vamii Halmeu, ii acuza pe procurorii DNA si pe procurorul general Codruta Kovesi ca manipuleaza opinia publica.

"In cursul conferintei de presa sustinuta la Cluj Napoca, in data de 11 februarie 2011, Procurorul General al Romaniei, dna. Laura Codruta Kovesi a sustinut ca: 'Procurorii nu au precizat in nici un document ca banii de la Vama Halmeu au fost dati pentru a ajunge la un partid politic. Declaratia din dosar a fost data de un inculpat in fata instantei de judecata, iar Tribunalul Satu Mare a retinut-o in incheierea penala de arestare a celor patru inculpati. Acest lucru nu a fost adus la cunostinta instantei de catre procurorii DNA Oradea'.

Afirmatia Procurorului General al Romaniei este falsa (...) Este imposibil sa fi afirmat ca am strans bani pentru un anume partid sau persoana. De altfel, din niciunul dintre documentele existente la dosarul cauzei nu reiese ca as fi primit vreo suma de bani de la auto-denuntatoarea Dobrescu, cu atat mai putin ca destinatia sumelor de bani ar fi fost un partid politic. Asa zisul autodenunt al invinuitei Dobrescu Nicoleta este smuls prin presiuni ale procurorului de caz, Iancu Marius si este o plasmuire
", precizeaza Liviu Florian intr0un comunicat de presa.

Omul de afaceri a mai declarat ca "afirmatia: 'banii au fost dati pentru a ajunge la un partid politic' constituie o inventie grosolana a procurorului de caz, Iancu Marius, pentru a crea publicitate in jurul acestui caz si a pune astfel presiune pe magistratii desemnati cu judecarea cererii sale privind privarea noastra abuziva de liberatate. Scopul manipulator a fost atins, fapt dovedit de nenumaratele emisiuni TV si articole din mass media nationala, regionala si locala, precum si de catre declaratia Procurorului General, mai sus mentionata".

Citeste AICI tot comunicatul de presa!

 

Citeste si...

Liviu Florian strangea mita de la Vama Halmeu pentru un partid politic! Clujeanul a luat 130.000 de euro in rate

Kovesi apara PDL -ul? "DNA Oradea nu a afirmat ca banii de la Vama Halmeu mergeau la un partid politic" VIDEO

Comentarii Facebook