Liviu Florian vorbeste despre mita de la Vama Halmeu intr-un comunicat de presa!

Liviu Florian vorbeste despre mita de la Halmeu intr-un comunicat trimis presei.

 

CITESTE MAI JOS TOT COMUNICATUL!

 

Noi, Liviu Florian, cetatean al Romaniei caruia Constitutia si legislatia romaneasca ii garanteaza prezumtia de nevinovatie, va inaintam urmatorul comunicat de presa prin care protestam fata de declaratiile Procurorului General al Romaniei, facute la Cluj Napoca, in data de 11 februarie 2011, avand ca obiect instrumentarea dosarului penal referitor la coruptia de la Vama Halmeu.

COMUNICAT DE PRESA

in cursul conferintei de presa sustinuta la Cluj Napoca, in data de 11 februarie 2011, Procurorul General al Romaniei, dna. Laura Codruta Kovesi a sustinut ca: "
Procurorii nu au precizat in nici un document ca banii de la Vama Halmeu au fost dati pentru a ajunge la un partid politic. Declaratia din dosar a fost data de un inculpat in fata instantei de judecata, iar Tribunalul Satu Mare a retinut-o in incheierea penala de arestare a celor patru inculpati. Acest lucru nu a fost adus la cunostinta instantei de catre procurorii DNA Oradea".
Afirmatia Procurorului General al Romaniei este falsa,  din mai multe motive:

1. Eu mi-am sustinut in permanenta nevinovatia, atat in declaratiile date in fata procurorilor, cat si in cele din fata judecatorilor, astfel incat este imposibil sa fi afirmat ca am strans bani pentru un anume partid sau persoana. De altfel, din niciunul dintre documentele existente la dosarul cauzei nu reiese ca as fi primit vreo suma de bani de la auto-denuntatoarea Dobrescu, cu atat mai putin ca destinatia sumelor de bani ar fi fost un partid politic. Asa zisul autodenunt al invinuitei Dobrescu Nicoleta este smuls prin presiuni ale procurorului de caz, Iancu Marius si este o plasmuire.

2. Afirmatia: "banii au fost dati pentru a ajunge la un partid politic"  constituie o inventie grosolana a procurorului de caz, Iancu Marius, pentru a crea publicitate in jurul acestui caz si a pune astfel presiune pe magistratii desemnati cu judecarea cererii sale privind privarea noastra abuziva de liberatate. Scopul manipulator a fost atins, fapt dovedit de nenumaratele emisiuni TV si articole din mass media nationala, regionala si locala, precum si de catre declaratia Procurorului General, mai sus mentionata.

3. Opinia publica este martorul unei activitati concertate de falsificare a adevarului si manipulare colectiva, facute in scopuri politice ori institutionale, iar noi suntem victimele acestei inselatorii. Declaratia Procurorului General confirma acest lucru.

4. Astfel de operatiuni de intoxicare a mass mediei romanesti de buna credinta, in scopul orchestrarii unui linsaj mediatic impotriva unui cetatean al Romaniei, care beneficiaza de prezumtia de nevinovatie, sunt ilegale, abuzive si contrare obligatiilor etice, constitutionale si legale ale procurorilor. Procurorului General al Romaniei are obligatia constitutionala de a proteja drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor, iar prezumtia de nevinovatie este unul dintre drepturile noastre fundamentale. Ministerul Public are obligatia constitutionala de a respecta principiile statului de drept si de a ne proteja pe noi cetateanul impotriva puterii abuzive si manipulatorii a unui procuror.
Astfel, ca urmare a incalcarii grave a drepturilor noastre dar si a obligatilor si normelor legal-procedurale savarsite impotriva noastra, vom formula plangerile si actiuni legale, astfel incat persoanele vinovate sa fie facute responsabile si astfel de evenimente sa nu se mai petreaca pe viitor.

Satu Mare                                    Liviu Florian
14 februarie 2011

Comentarii Facebook