Kovesi apara PDL -ul? "DNA Oradea nu a afirmat ca banii de la Vama Halmeu mergeau la un partid politic" VIDEO


Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a declarat la Cluj ca DNA Oradea nu a precizat in niciun document oficial ca mita de la Vama Halmeu ar fi ajuns la un partid politic.

"Procurorii nu au precizat in niciun document ca banii de la Vama Halmeu au fost dati pentru a ajunge la un partid politic. Declaratia din dosar a fost data de un inculpat in fata instantei de judecata, iar Tribunalul Satu Mare a retinut-o in incheierea penala de arestare a celor 4 inculpati. Acest lucru nu a fost adus la cunostinta instantei de catre procurorii DNA Oradea", a declarat Kovesi.

Afirmatia procurorului general este pusa sub semnul intrebarii de incheierea penala a Tribunalului Satu Mare, de vineri, 4 februarie. 

"Totodata solicitarea unor sume atat de mari, 130.000 de euro respectiv 300.000 de euro, in numele si pentru un PARTID POLITIC si un sef de institutie, lasand sa se inteleaga ca delegarea si numirea intr-o functie publica se face doar pe criterii politice si nu de competenta este de asemenea in masura sa provoace in randul opiniei publice un sentiment de insecuritate si neincredere in institutiile publice", se arata in incheierea penala emisa de judecatorii Tribunalului Satu Mare.

 

Procurorul general nu a specificat nimic despre Eugeniu Petrescu, membrul PDL Bucuresti, care este pus si el sub acuzare pentru ca a intermediat legatura dintre omul de afaceri clujean Liviu Florian si seful Valilor din Romania, Radu Marginean.

 

Liviu Florian a primit 130.000 de euro de la Nicoleta Dobrescu pentru a o sprijini sa ajunga in functia de sef al Vamii Halmeu.


"In cursul lunii septembrie 2009, inculpatul Liviu Florian a pretins de la invinuita Dobrescu Nicoleta- inspector vamal in cadrul Biroului Vamal Halmeu, suma de 130.000 de euro, promitandu-i ca in baza influentei pe care o are asupra faptuitorului Marginean Radu Traian - sef al Agentiei Nationale a Vamilor (ANV), si vicepresedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) il va determina sa o delege in functia de sef al Biroului Vamal Halmeu.

Influenta de care s-a prevalat inculpatul Florian Liviu a fost reala, el facand demersuri la faptuitorul Marginean Radu Traian prin intermediul faptuitorului Predescu Eugeniu, astfel ca in 23 septembrie 2009 invinuita Dobrescu Nicoleta a fost delegata in functia de de sef al Biroului Vamal Halmeu prin Ordinul sefului ANV
", se arata in incheierea penala la decizia de arestare pe 29 de zile, emisa de Tribunalul Satu Mare.

 

Citeste aici...

Liviu Florian strangea mita de la Vama Halmeu pentru un partid politic! Clujeanul a luat 130.000 de euro in rate

El este Eugeniu Petrescu, cel care a dus spaga de la Vama Halmeu via Cluj, la PDL Bucuresti! - FOTO

Comentarii Facebook