Fostul subsecretar de stat de la Interne, clujeanul Toma Rus, este acuzat de Agentia Nationala de Integritate de fals in declaratii

ANI a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Cluj-Napoca pe motiv ca Toma Rus a omis sa treaca unele date in declaratia de avere, iar altele au fost fost trecute incorect.

ANI a fost la randul ei sesizata de asociatia 22 decembrie Baia Mare asupra datelor din declaratia de avere a fostului subsecretar de stat.

"In declaratia din 01.11.2004, la rubrica "Bunuri mobile", acesta a specificat ca detine doua autoturisme, respectiv, un autoturism marca Opel Vectra, an de fabricatie 1994, dobandit in anul 1997 si un autoturism marca Audi A4, an de fabricatie 2002, dobandit in anul 2003. In declaratia de avere din data de 25.04.2005, domnul RUS TOMA VASILE mentioneaza un singur autoturism, acesta fiind precizat la rubrica "Bunuri Imobile instrainate in ultimele 12 luni", cel de-al doilea autoturism nemaifiind mentionat la nicio rubrica. Mentionam faptul ca domnul RUS TOMA VASILE nu a specificat, in declaratiile de avere, care din cele doua autoturisme a fost instrainat. De asemenea, in declaratia din 05.10.2005 nu mai figureaza niciun autoturism", se arata intr-un comunicat al ANI.

O alta neclaritate se refera la castigurile fostului subsecretar de stat. Acesta declara in 22 ianuarie 2009 ca anul anterior a obtinut un venit  de 91.345 de lei, dar in realitate a castigat doar 88.008 lei. Nici in ceea ce priveste sumele castigate de sotia lui, Toma Rus nu a fost exact, gasindu-se neconcordante intre sumele declarate si cele realizate.

"In concluzie, desi avea obligatia legala, domnul RUS TOMA VASILE nu a mentionat sau a mentionat eronat ii declaratiile de avere veniturile si bunurile detinute sau realizate impreuna cu familia sa, precum si interesele. Deoarece aspectele prezentate constituie indicii temeinice privind savarsirea de catre domnul RUS TOMA VASILE a infractiunii de fals in declaratii, prevazută si pedepsita de art. 292, Cod Penal, asupra careia doar organele judiciare au competenta de a se pronunta, s-a dispus sesizarea Parchetului de pe langa Judecatoria Cluj-Napoca", se mai arata in comunicatul dat astazi publicitatii de Agentia Nationala de Integritate.




Comentarii Facebook