Fostul sef de la Crima Organizata Cluj, Toma Rus, a invins Agentia Nationala de Integritate


Comisarul sef Toma Rus, fostul sef al Brigazii de Combatere a Crimei Organizate si fost subsecretar de stat in Ministerul de Interne, a castigat o prima lupta in justitie impotriva Agentiei Nationale de Integritate, dupa ce Parchetul de pe langa Judecatoria Cluj Napoca a decis ca nu sunt suficiente probe care sa sustina acuzatia de fals in declaratii.

Pe numele fostului politist clujean, ANI a depus in cursul anului 2010 o plangere penala in care arata ca Toma Rus a prezentat date inexacte in legatura cu averea sa. Inspectorii ANI au stabilit ca exista date cu privire la savarsirea de catre Toma Rus a a infractiunii de fals in declaratii. Potrivit ANI, fostul politist clujean a specificat in declaratia de avere din 2004 ca detine doua autoturisme, un Opel Vectra si un Audi A4, in timp ce in anul 2005, in noua declaratie de avere autoturismul Audi A4 nu mai figura ca proprietar cu atat mai mult cu cat nu figura nici ca vandut.

Un alt capitol important vizeaza faptul ca Toma Rus a declarat ca a incasat salarii mai mari decat in realitate, exemplu fiind dat anul 2008 cand politistul a trecut in declaratia de avere ca 91.345 de lei, dar in realitate a incasat doar 88.005 lei.

Procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Cluj Napoca au dat NUP in cazul pangerii depuse de ANI impotriva lui Toma Rus, sustinand ca nu sunt suficiente probe care sa conduca la ideea ca acesta a incercat sa isi ascunda averea. "Neconcordantele (n.red. cele din declaratia de avere) au avut justificari obiective. In ceea ce priveste autoturismul Audi A4, in mod corect s-a stabilit ca intrucat acesta a fost detinut de societatea la care era asociat sotia sa, nu trebuia mentionat in declaratia de avere, intrucat nu se afla in proprietatea sotilor Rus. In ceea ce priveste neconcordanta aparuta la rubrica venituri din salarii in sensul ca invinuitul a declarat 91.345 lei, desi a realizat venituri de 88.005 lei, s-a constatat ca suma mentionata asa cum a fost obtinuta telefonic", se arata in solutia de NUP data de procurori.

Comentarii Facebook