Extremistii maghiari de la Jobbik au strigat Ungaria Mare in centrul Clujului - VIDEO


Un grup de extremisti maghiari din partidul Jobbik au depus coroane de flori cu panglici negre la statuia lui Matei Corvin si au strigat "Traiasca Ungaria Mare" in Piata Unirii.

Circa 15 persoane cu steaguri cu insemnele Jobbik au depus coroane in jurul orei 16.00 in Piata Unirii, la statuia lui Matei Corvin, dupa care au intrat in Biserica Romano-Catolica Sfantul Mihail unde s-au rugat. Una dintre coroanele depuse la statuia lui Matei Corvin avea panglici negre pe care era scris mesajul: "Dreptate pentru maghiari".

"Se merge la Sumuleu Ciuc la sarbatoare si au depus si coroane la statuia lui Matei Corvin. Este un pic de nationalism in toata treaba asta. Politia i-a legitimat pe conducatorii lor", a spus unul dintre insotitorii grupului.

Membrii Jobbik au intonat cantece nationaliste in fata statuii lui Matei Corvin si a catedralei Sfantul Mihail.

"Au intonat o strofa dintr-un crez care spune: 'Crede in valorile patriei si in Ungaria'. Face referire la Ungaria Mare, chiar daca nu direct", a spus unul dintre insotitorii grupului.

Membrii Jobbik au fost condusi de Lemen Viktor si dupa ce au poposit in centrul orasului s-au indreptat spre autocarele care ii duc la Sumuleu Ciuc.

 

Seful Politiei Cluj-Napoca, comisarul sef Marcel Bontidean, a declarat ca microbuzul care ii transporta pe reprezentantii Jobbik a fost oprit in trafic si urmeaza sa se vada daca acestia au incalcat legea.

 

Sute de maghiari urmeaza sa vina la Sumuleu Ciuc in cursul zilei de vineri si sambata, iar duminica in cadrul sarbatorii de Rusalii sute de mii de oameni sunt asteptati in Secuime.

 

Vezi si...

Trenul Nostalgia, cu 1000 de cetateni maghiari, a oprit in Gara Cluj cu destinatia Sumuleu Ciuc - Galerie FOTO si VIDEO

Comentarii Facebook