Image 1 of 3

Social

Fostul deputat de Cluj, Aurelia Cristea, a povestit experiența EXTRATERESTRĂ avută într-un spital de comună din Germania

   

Fostul deputat de Cluj, Aurelia Cristea, a relatat pe Facebook experiență avută într-un spital de comună din Germania.

 

Aurelia Cristea, fost ministru în cabinetul Ponta, s-a prezentat la un spital din zona Passau, într-o comună, iar condițiile, grija și zâmbetele au impresionat-o.

 

Redăm mai jos relatarea fostului deputat:

 

Se spune, pe bună dreptate, că în politică trebuie să ai stomac tare.

 

Se pare că nici moștenirea mea genetică, nici educația ( de la mama și de la școală) nu m-a ajutat , iar stomacul meu a cedat :). Și la propriu și la figurat.

 

Despre experiența recentă a unei asemenea "cedări" aș vrea să vă povestesc, și despre întâlnirea cu un sistem medical care respectă și pacientul și medicul. În Germania, undeva într-o comună, în zona Passau.

 

Am ajuns la spital intr-o stare deplorabilă, în plină mainfestare a unei colici biliare. Un spital de comună, subliniez. I-am spus recepționerei în engleză simptomele si posibila cauză, a empatizat imediat cu mine, a ieșit din recepție și m-a așezat in scaunul cu role, apoi mi-a cerut actele. I-am dat buletinul si asigurarea medicală de călătorie în străinătate. A întocmit repede actele și a venit să mă conducă în zona de saloane și tratamente medicale, iar lui Teo i-a spus senin să ne urmeze.

 

A chemat încă de la intrarea pe hol pe cineva care știe română sau engleză. A venit imediat un medic tânăr român ( absolvent al Universității de medicină din Timișoara) care m-a preluat m-a condus intr-un salon de doua persoane și mi-a pus toate întrebările necesare. Mi-au recoltat imediat sânge, tensiune, EKG si apoi m-au dus la ecografie urmând ca la livrarea analizelor , cca 30, 40 minute să vină și medicul de gardă să mă vadă. Intre timp mi-au pus pe pat eticheta cu numele :)

La ecografie era o doamna doctor cu experiență care m-a întors pe toate părțile până să pună concluziile investigației, apoi m-a invitat să mă așez din noi in scaun și m-a condus ea in salon.

 

A venit doctorul care era de garda, tot un domn cu experiență, a evaluat rezultatele analizelor și mi-a explicat în engleză ce tratament îmi face și că va trebui să stau până a doua zi sub supraveghere.

 

Totul s-a desfășurat profesionist, cu calm și multă atenție pentru cineva aflat în suferință. Iar Teo a putut rămâne în salon până când am decis noi.

 

Primul gest pe care l-a făcut fiecare dintre cei care au interacționat cu mine , medic, asistentă, infirmieră, a fost sa-mi întindă mâna și să se prezinte zâmbindu-mi.

Și toți au respectat un standard de proceduri.

 

Acum despre spital :

 

În spital nu simțeai mirosul acela înțepător care-ți pătrunde în creier. Era un miros placut și era foarte, foarte curat.

 

Toate ușile holurilor din zona de tratament și saloane ( mai puțin ușile de la saloane) se deschideau automat, personalul nu era incomodat în manipularea patului sau al caruciorului cu pacientul.

 

Lățimea holurilor permitea cu ușurința să manevrezi în sensuri opuse sau în același sens două paturi în același timp, toate paturile erau pe role și erau prevăzute cu telecomanda. Puteai sa ridici spatele, șezutul și picioarele, puteai sa ți-l reglezi cât mai confortabil în funcție de situație. La căpătâiul lui era fixată o bară de care se prindea telecomanda, perfuzia, butonul de panică, singurul efort este să ridici mâna să apeși vreuna din telecomenzi.

 

Salonul avea baie proprie , cuier, scaun vizitator, televizor, noptiera aferentă și dulapurile cu materialele consumabile pentru personalul medical și un separator tip perete mobil între cele doua paturi care asigura intimitatea tratamentului fiecărui pacient.

 

Paturile aveau lenjerie curată si erau înfoliate, ridica folia în momentul in care urma să te așezi.

 

Mai era o cruce pe perete, un suport cu trei cutii cu mănuși de unică folosință S, M, L ( da, pe dimensiuni) și camere video fixate sa monitorizeze fiecare pat (atașez foto din salon) .

 

Camere video care monitorizau fiecare pacient. Oare de ce? Pentru că acolo malpraxisul nu e o joacă. Iar protocoalele medicale există, sunt respectate și acest lucru poate fi dovedit.

 

A, era să uit parcarea. Mare. Și inscriptia cu fumatul interzis prezenta de la intrare.

 

Concluzia mea :

 

Respectul pentru medicii noștri cât și pentru personalul medical va fi atunci cand vor beneficia de astfel de condiții de muncă. Cănd ne vom îngriji să aibă toate condițiile pentru ca ei să poată să se ocupe doar de actul medical în sine, așa cum se întâmplă in Germania.

 

Atunci va simți și pacientul beneficiile sistemului de sănătate.

 

Până atunci medicii noștri sunt niște eroi, salvează vieți în condiții precare de multe ori. Personal, le mulțumesc, din nou, tuturor.

 

Sper să avem înțelepciunea să înțelegem că dincolo de salarii ( și voturile aferente) aceste lucruri stau la baza unui sistem de sănătate performant și durabil. Și asta trebuie să lăsăm copiilor și nepoților noștri. Sănătate. Și educație.

 

Notă: cuvântul experiența l-am folosit din respect pentru vârsta celor doi medici”.

 

Pentru un mediu de discuție cât mai civilizat, vă rugăm să comentați la obiect. Acuzațiile sau înjurăturile vor fi automat cenzurate. Vă mulțumim!

coral1_1_1.jpg
24-5-2017, 14:25
26 vizualizări
18 comentarii
aic25-5-2017, 10:42
Toti aveti dreptate in ceea ce spune-ti despre politicieni, despre comportamentul infect de cele mai multe ori al medicilor, despre hotie, etc. Dar trebuie sa mai intelege-ti un lucru. Cu o cotizatie la sanatate de 5,5% nu putem avea pretentii la un tratament ca cei din vest unde cotizatia este undeva intre 15-20%. O alta problema este ca din cei 20 milioane ramasi in tara platim cotizatie doar vreo 5 milioane dar vrem sa fim tratati toti si culmea cel mai mare scandal il fac cei care nu platesc. Din pacate comunismul ne-a invatat rau, sa stam sa nu facem nimic si sa asteptam sa vina altcineva sa ne rezolve problemele, primaria, statul, etc. Stiu salariile si pensiile sunt foarte mici, dar platim taxe si impozite foarte mici dar avem pretentii foarte mari.
riki25-5-2017, 10:59
Ai dreptate mare aic. In tarile civilizate oamenii se respecta pe strada, in trafic, nu arunca gunoaiele pe unde apuca, stiu sa stea frumos la rand. Astea nu au legatura cu taxele si impozitele sau cu primaria, au legatura cu bunul simt. Din pacate nou romanii nu-l avem. Avem pretentia sa fim respectati de altii dar noi nu respectam pe nimeni, nici macar intre noi. Munca putina, salarii cat mai mari daca se poate, suntem o armata de oameni intrun bloc dar asteptam sa vina altcineva sa ne curete gardul viu, sa ne ia zapada,etc. Suntem si foarte buni la ceva. Sa stam pe banca in fata blocului si sa comentam.
Lucaciu25-5-2017, 8:07
Doamna Cirstea,erai doar o vanzatoare de Aprozar si se vede nivelul la care esti si vei ramane.Dar toata stima pentru vanzatoarele de pretutindeni,dar nu trebuia sa speri la mai mult.Rusine!
Rares Moldovan25-5-2017, 7:40
Doamna ,opreste te din prostie.Nu ne mai defaimati orasul prin prezenta pe oriunde,stai "acasa" la tine intre alti inculti ca Mihai Seplecan de exemplu.Sunteti o mare rusine a acestui frumos oras.Sa lauzi ca politician spitalele din Germania si sa elogiezi doctorii romani.Pentru ce?Nu intelegi ca e o jignire asta adusa medicilor.Pai daca esti politician "sus pus",lupta te cu rezultate pentru ca si ei sa lucreze in acele conditii si la acel salar.Tu chiar nu gandesti?
hm !25-5-2017, 2:38
Toata cultura acestei tovarasele se reduce la comune ca comuna erou rakitele . Nu prea ai ce pretentii sa ridici .
Murphy24-5-2017, 22:09
vrei sa fii tratat ca in Germania? plateste cat in Germania! tratament nemtesc cu plata romaneasca (sau chiar deloc), canci.
@Murphy25-5-2017, 1:49
Problema nu sunt bani, e mentalitatea. Sistemul nostru medical e capusat de la femeia de serviciu care duce din sapunul lichid acasa pana la profesorul universitar care stat cat sta in spital, dar pe langa ore de la faculta mai trebuie si sa fuga la cabinetul lui privat. Si daca mai pui peste astia si un manager numit de partid care da contracte cu dedicatie, te miri de ce arata asa spitalele de la noi.
Cata dreptate ai!25-5-2017, 4:10
Asta cu @Murphy, cata dreptate ai! La fel procedeaza si cu achizitiile (siringi, etc), multe se livreaza la cabinetele particulare ale doctorilor care lucreaza in spitalele de stat. Asa se procedeaza cu orice.
ro24-5-2017, 22:09
Aurelie !!si tu ai furat de vre-o douasaute de usi automate,asa cum face tot politicianul,ai vazut cu ochii tai ce inseamna coruptia,eu te lasam sa zci vre-o 2 zile,apoi te intrebam daca ti-e sete.
toto24-5-2017, 19:00
Diferenta intre lumea civilizata si lumea a treia. Acolo pacientul este in centrul sistemului medical. La noi sunt doctorii aroganti si spagile lor de mii de euro pe luna.
Sorin24-5-2017, 18:30
Doamna draga ati facut politica atatia ani si tot am asteptat de la cei ca dvs sa ne aduca si pe noi la un prag de normalitate din pacate ati distrus tot ceea ce se putea distruge in tara asta chiar si demnitatea si moralitatea oamenilor dupa voi potopul imi cer scuze daca am fost nepoliticos
Boc isi bate joc24-5-2017, 16:53
Spital de comuna?
Am avut si noi asa ceva dar le-a inchis Boc.

Spitale inchise de Boc:
Spitalul Comunal Gurahonţ
Spitalul Orăşenesc Ocna Mureş
Spitalul Orăşenesc Sântana
Spitalul Orăşenesc Ştei
Spitalul Municipal Săceie
Spitalul Municipal Codlea
Spitalul Comunal Bozovici
Spitalul Comunal Periş
Spitalul Comunal Truşeşti
Spitalul Comunal Vintilă Vodă

Lista spitalelor inchise de Boc poate continua, sunt vreo 60 de spitale inchise de Boc.
Bineinteles ca nici PSD-ul nu le-a redeschis.
Toti sunt o apa si un pamant, hoti, oportunisti, gunoaie!
...24-5-2017, 15:00
Experiența extraterestră e la noi, nu la ei. Aia e normalitatea.
Cucu24-5-2017, 14:57
Politicianul român, (pesedist) atunci când face parte din guvern de ocupă de furat, de construirea de biserici, precum și pupatul moaștelor de către proști. Mărește salariile la poliție, jandarmi, pensii speciale. Spitalele au fost desființate unele și cele care au rămas au fost căpușate de doctori- șmecheri, furandu-se chiar medicamentele bolnavilor. Ați mărit cu nesimțire pensiile speciale si ajutoarele sociale pentru tigani, ati modernizat pușcăriile, dar cadrelor medicale nu va-ti gândit să le măriți salariile, iar dotarea spitalelor românești este la nivelul anului 1907...mai bine tăceați coana Cristea...
sau24-5-2017, 15:33
PNL-ist sau PMP-ist sau UDMR-ist etc.
NU exista diferente, deci nu manip.ulati caci toti au facut NIMIC!
Cucu24-5-2017, 15:37
Aveți dreptate, toți cu USL in frunte...
Ana24-5-2017, 17:48
Au mințit că de închid spitalele din România pentru că așa prevede UE. Dar uite ca a fost o minciuna marca PSD și culmea, acum aflăm de la o pesedista marcantă ce spitale moderne are Germania in sate și comune, unde medicii români sunt apreciați, după ce au fost batjocoriți prin Romania...
Boc isi bate joc @ Ana25-5-2017, 4:07
Femeie!
Citeste aici:

1)
https://ro.wikipedia.org/wiki/Emil_Boc
În perioada 22 decembrie 2008 - 6 februarie 2012 a fost prim ministru al României.

2)
Lista celor 67 de spitale închise de Guvern
http://adevarul.ro/news/eveniment/lista-celor-67-spitale-inchise-guvern-1_50acbe7d7c42d5a663895ecb/index.html

3)
Spitalele închise de cãtre guvernarea Boc sunt redeschise, unul câte unul.
http://www.n24plus.ro/stiri-social-economic/spitalele-inchise-de-guvernul-boc-sunt-redeschise-unul-cate-unul.html

Gospodarul nr. 1 a inchis spitalele, nu PSD.
Bineinteles ca nici aia de la PSD nu sunt mai imaculati ca Boc, dar totusi, sa-i injuram pe fiecare ptr faptele lor.
Iar medicii au fost batjocoriti tot de Guvernul Boc care a taiat salarii si pensii si a inchis spitale.
PSD ii va batjocori abia de acum inainte.
Precum ziceam, sa-i injuram pe fiecare ptr faptele lor, nu ptr ale altora, Boc cu bubele lui, PSD cu bubele lor.

Cele mai citite ştiri din Social

548 vizualizări
18-9-2018, 14:18
Imagini șocante cu drogați într-un oraș din Cluj. Tineri care par POSEDAȚI - VIDEO» Vezi tot
308 vizualizări
19-9-2018, 22:12
Pomohaci și-a recunoscut vina pentru a primi un an de închisoare cu suspendare» Vezi tot
285 vizualizări
19-9-2018, 15:13
Tupeu MAXIM la Cluj! Cum a reușit să parcheze un șofer, ziua în amiaza mare, la Vivo FOTO» Vezi tot
242 vizualizări
19-9-2018, 22:25
Un clujean a făcut un experiment cu roșii made în Germania. Au încolțit și nu s-au stricat - FOTO» Vezi tot
176 vizualizări
19-9-2018, 11:03
Necropsia câinelui mort la Clinica USAMV Cluj arată că nu putea fi salvat. Medicii: Am fost hărțuiți» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?