Elevii din Cluj Napoca se joaca de-a bancherii in proiectul "My money week" -VIDEO


Elevii din Cluj Napoca se vor juca de-a bancherii in urmatoarele sapte zile intr-un proiect initiat Scoala Internationala Cluj si Primarie.

Potrivit unui studiu care a fost realizat in prima parte a anului 2010 de Institutul pentru Economie Mondiala din cadrul Academiei Romane, la cererea Bancii Mondiale, peste 60% dintre romani nu au beneficiat de ceea ce se cheama "educatie financiara".

Studiul respectiv a aratat ca cea mai problematica situatie o au tinerii cu varste intre 16 si 24 de ani, care sunt cel mai putin capabili de a dezvolta un plan financiar pe termen lung in contextul slabei educatii financiare.

"Scoala Internationala Cluj a fost una dintre institutiile care a luat in serios acest avertisment, lansand, in parteneriat cu Banca Transilvania, primul proiect de educatie economico-financiara intr-o scoala clujeana. Cluj-Napoca este un oras al serviciilor de inalta calitate si tocmai de aceea consider ca si curicula scolara trebuie sa fie vie si racordata la realitate", a afirmat primarul Sorin Apostu.

"Proiectul este o invitatie adresata tuturor scolilor din Cluj, de a-l transforma intr-o traditie a comunitatii noastre, in intentia de a pregati tanara generatie pentru confruntarile de mai tarziu. Activitatile propuse imbina componenta teoetica cu una practica, capabila sa stimuleze interesul si entuziasmul copiilor, parintilor, dar si al profesorilor", a precizat doamna Cornelia Vlad, directorul Scolii Internationale Cluj.

Proiectul se va derula in saptamana 9-13 mai.

Comentarii Facebook