Dupa ce au comparat Clujul cu un oras din Africa de Sud, elvetienii ne acorda premiul "Destinatii culturale" - VIDEO


Municipiul Cluj Napoca va primi premiul "Destinatii Culturale" la targul de turism de la Lugano, Elvetia. Premiul vine dupa ce in septembrie 2010 jurnalistii de la cotidianul Blick comparau orasul cu unul din Africa de Sud.

Premiul va fi decernat municipiului Cluj-Napoca in cadrul targului de turism din perioada 30 octombrie - 1 noiembrie 2011. "La Lugano, municipiul Cluj-Napoca va primi un premiu la categoria 'Destinatii culturale', orasul nostru fiind considerat o 'comoara arhitectonica in inima Transilvaniei'. Aceasta recunoastere se bazeaza, dupa cum au transmis elvetienii, pe minunata Piata a Unirii, pe ansamblurile gotice, baroce si neoclasice care pot fi intalnite in orasul nostru, pe muzeele care se regasesc aici de Arta, de Istorie, Etnografic si altele", a declarat primarul Sorin Apostu.

In septembrie 2010 elvetienii de la Blick au scris ca orasul Cluj-Napoca este plin de "deseuri, cocioabe si caini morti, saracie ca in Africa de Sud". Articolul a fost publicat in cotidianul Blick inainte de meciul intre CFR Cluj  si FC Basel, din Liga Campionilor.

"Drumul este denivelat. Sunt gropi mari cat cazile de baie. Soferul trebuie sa fie mereu atent, sa nu rupa masina. Pe mijlocul strazii plina de gauri, un om merge alaturi de o vaca. Putin mai incolo, se vand alimente langa covoare. Bine ati venit la Cluj, al patrulea oras al Romaniei ca marime, aflat exact la jumatatea drumului dintre Budapesta si Bucuresti, locul in care FC Basel isi incepe a treia aventura in Liga Campionilor", au scris cei de la Blick.


Vezi si...

Jurnalistii de la Blick ne fac praf: Clujul prezentat ca o mahala din lumea a treia, cu caini morti pe strada, drogati, betivi si someri - FOTO

Comentarii Facebook