Elevii Colegiului Economic "Iulian Pop" si-au condus azi propriile afaceri! FOTO

 

Tarul de firme de exercitiu "Pregatim Cariera" se afla la cea de-a doua editie si a avut loc azi, 5 aprilie, la Colegiul Economic "Iulian Pop" din Cluj-Napoca organizeaza, sub egida ROCT (Centrala Retelei Firmelor de Exercitiu/ intreprinderilor Simulate din Romania).

Evenimentul a avut scopul de a oferi elevilor de liceu posibilitatea de a-si dezvolta aptitudini antreprenoriale si de a se familiariza cu operatiunile intreprinse intr-o firma reala.

Printre cei prezenti la eveniment s-au numarat elevi care au expus de la cafenele pana la oferte de cazare la hotel: "Oferim cele mai bune conditii de cazare. Hotelul Class este unul de 5 stele, iar pretul camerelor este de la 50 de euro pana la 150 de euro, in functie de ce camera isi alege clientul. Nu ne adresa doar unul anumit public, ci in principal aici se pot caza turisti de orice fel. Avem sala de sport, sauna. Avem 152 de camere in total, 101 camere single, 10 camere duble si, de asemenea avem si 5 camere pentru persoanele cu dizabilitati, dar si camere matrimoniale", a spus managerul hotelului Class, Timeea Albert.

"Avem ceva mai special in ceea ce priveste cafeau. Este acea cafea cu inscriptii pe ea, cu desene, care este un mod placut de a surprinde clientul. Avem cafea normala, cappucino cu lapte, ciocolata calda. Speram sa avem cat mai multi clienti deoarece cafeaua noastra este chiar deosebita", a spus Flavia Capalna, managerul cafenelei "Butterfly Cafe" si eleva a Colegiului Economic "Iulian Pop".


De asemenea, elevii s-au gandit ca pot avea succes cu o afacere bazata pe tacamuri pentru bucatarie.


"Avem unele dintre cele mai bune tacamuri pentru bucatarie. Echipamentele si accesoriile sunt marca Horeca, si speram noi sa avem succes cu ele. Ne-am pregatit asa cum se cuvine, cu cataloage de diferite dimensiuni in care ne prezentam pe larg produsele pentru ca cei care le cumpara sa aiba toate datele necesare", a spus unul dintre elevi.

"Proiectul care sta la baza evenimentului este o metoda interactiva, prin care elevii simuleaza etapele constituirii, organizarii si functionarii unei firme reale. Atunci cand vor avea propria afacere trebuie sa fie pregatiti, iar acesta este un exercitiu numai bun pentru ei", a spus directoarea Colegiului Economic "Iulian Pop", Codruta Negrutiu.

In cadrul evenimentului au fost prezentate firme de exercitiu si din Aiud, Dej si Gherla.

 

Anca Baciu

Comentarii Facebook