DNA face percheziții la AJOFM Cluj. Sunt vizate fondurile europene

 

Procurorii DNA Cluj au descins la AJOFM Cluj, într-un dosar de corupție, conform unor surse. 

 

Conducerea Agenției nu a putut fi contactată pentru a explica. 

 

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează săvârșirea unor infracțiuni corupție, comise în perioada 2010-2015.

 

În cursul zilei de 13 noiembrie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 9 locații situate în municipiul Cluj Napoca, din care 2 sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

 

În cauză procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, a Direcției Generale Anticorupție – Serviciile Judeţene Cluj și Sălaj, și din partea Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca”, precizează procurorii.

 

Unul dintre proiectele europene vizate de procurori ar fi Call center-ul ”Apelati Centrul Electronic de Mediere a Muncii”, cu o valoare de 3,7 milioane de euro. 

 

Lansat în septembrie 2010, Call-center -ul, ”Apelati Centrul Electronic de Mediere a Muncii”, oferă in timp real informatii in legatura cu oferta de locuri de munca din Regiunea de Nord-Vest a Romaniei. Centralistele sună șomerii pentru a le oferi locuri de muncă. 

 

În 2011, directorul Agenției Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Cluj, Daniel Don, a declarat că: ”Rezultatele pana acum sunt 2.000 de someri contactati pe judetul Cluj si aproximativ 200 contactati pe judetul Alba. Dintre acestia, aproximativ 53 au fost repartizati in Cluj si 20 in judetul Alba. De asemenea, s-au identificat circa 200 de locuri de munca vacante pe Cluj si aproximativ 100 pe Alba. Se dau telefoane si angajatorii confirma daca locul de munca inca mai este vacant si daca accepta trimiterea unor persoane din partea noastra. De asemenea, oamenii mai verifica statusul unor persoane din evidenta noastra. Sunt unii carora le-a incetat indemnizatia de somaj si s-a gasit pentru ei un loc de munca, dar pentru ca sa poate fi repartizati trebuie sa fie luati in evidente”, a precizat Daniel Don.

 

AJOFM Cluj nu a mai prezentat între timp date despre acest proiect european. 

 

Foto: Sediul Call Centerului AJOFM Cluj, din Silver Business Center Cluj

 

Foto: Jandarmii în fața Silver Business Center Cluj

---------------

UPDATE

 

În sediul central se află și Daniel Don, directorul AJOFM Cluj, dar acesta nu a putut fi contactat. Surse judiciare precizează că sunt vizate contractele pe fonduri europene.

Comentarii Facebook