Social

Cristian Pomohaci a primit o veste nedorită. S-a terminat totul pentru el

   

Fostul preot Cristian Pomohaci a fost caterisit definitiv din Biserică, conform unei decizii a Consistoriului Mitropolitan.

 

Hotărârea Consistoriului Mitropolitan este definitivă şi irevocabilă.

 

Fostul preot Cristian Pomohaci a plecat joi de la judecată Consistoriului Mitropolitan după 7 ore, evitând presa și pe susținătorii lui, înainte să afle verdictul pronunțat în ceea ce-l privește, potrivit Agerpres.

 

Cristian Pomohaci este pentru a doua oară în faţa superiorilor, după apelul pe care l-a făcut la Mitropolia Ardealului. Reprezentanţii instituţiei ar trebui să anunţe dacă el poate reveni în rândul preoţilor. Pomohaci a fost caterisit în iulie, în urma unui scandal sexual cu un minor.

 

Membrii Consistoriului Mitropolitan încă deliberează, după ce l-au ascultat pe fostul preot. Surse din Mitropolia Ardealului au precizat că decizia Consistoriului Mitropolitan de la Sibiu poate fi comunicată în cel mult trei zile de la data judecății. Cel mai probabil, în cursul zilei de vineri va fi făcut public verdictul în ceea ce-l privește pe Cristian Pomohaci, au adăugat sursele.

 

Decizia Consistoriului urmează să fie comunicată Sinodului de la Mitropolia Ardealului și apoi va fi făcută publică. Dacă nu va fi primit înapoi în preoție, Cristian Pomohaci mai are o cale de atac la București.

 

Preotul a fost înregistrat în timp ce îi cerea favoruri sexuale unui minor iar înregistrarea a apărut în presă.

coral1_1_1.jpg
6-10-2017, 17:15
28 vizualizări
4 comentarii
popa8-10-2017, 19:05
Pomohaci a fost depus din treapta, nu caterisit. Exista o diferenta. In iulie a fost caterisit de IPS Irineu, dar la Consistoriul Mitropolitan de la Sibiu din 5 octombrie s-a anulat caterisirea data de IPS Irineu si s-a luat decizia de a fi depus din treapta. Astfel, i s-a dat o pedeapsa mai usoara. Daca ramanea caterisit nu mai avea dreptul NICIODATA de a fi preot, adica de a sluji. Statutul sau ar fi fost cel de simplu mirean, astfel ca nu mai avea posibilitatea nici macar de a ocupa un post neclerical in activitatile bisericesti. Depunerea din treapta il opreste de a savarsi cele sfinte si de a purta tinuta clericala. In acest caz are statut de teolog laic, harul preotiei nu e pierdut fiindca ramane lucrator. Are dreptul de a se ocupa de activitati filantropice in cadrul bisericii, de a-si continua cariera muzicala. Aceasta ,,diversiune" ii da o sansa sa revina la un moment dat in preotie. Intrebarile si nedumeririle mele sunt: de ce s-a schimbat decizia dreapta data de IPS Irineu (avand in vedere faptul ca atatia preoti au fost caterisiti pentru lucruri minore) si ce se va intampla daca va fi gasit vinovat in dosarul penal pe care il are pe rol. Consistoriul Mitropolitan sau Patriarhia va reveni cu alta decizie? De ce a fost nevoie de atata circ?
Andrei7-10-2017, 15:27

1. "Cristian Pomohaci a primit o veste nedorită. S-a terminat totul pentru el"
2. "Pomohaci a fost caterisit definitiv din Biserică, conform unei decizii a Consistoriului Mitropolitan"
3. "Hotărârea Consistoriului Mitropolitan este definitivă şi irevocabilă."

Si atunci cum dracu, in aceeasi stire scrie ca:
4. "Cristian Pomohaci mai are o cale de atac la București."?!?
dan8-10-2017, 10:13
La fel cum o hotarare definitiva si irevocabila poate fi atacata la cedo
Kkk10-10-2017, 21:31
Cum plm sa ataci o hotarare definitiva ls CEDO???
La CEDO se ataca incalcarile Drepturilor Omului...ce legatura are cu cazul Pomohaci? Dreptul "constitutional" de a f.ute minori in c.ur?
Mai de kkt decat prostia autorului articolului e usurinta cu care toti dobitocii pot sa-si exprime ineptiile in comentarii...

Cele mai citite ştiri din Social

4573 vizualizări
19-9-2018, 10:37
Primăria Cluj-Napoca cumpără imobilele de pe Calea Mănăștur și lărgește strada» Vezi tot
3844 vizualizări
19-9-2018, 11:03
Necropsia câinelui mort la Clinica USAMV Cluj arată că nu putea fi salvat. Medicii: Am fost hărțuiți» Vezi tot
3812 vizualizări
19-9-2018, 12:50
Baghera, presupusul lord al drogurilor din Turda, reținut de Poliție » Vezi tot
3108 vizualizări
18-9-2018, 14:18
Imagini șocante cu drogați într-un oraș din Cluj. Tineri care par POSEDAȚI - VIDEO» Vezi tot
2946 vizualizări
18-9-2018, 16:24
Accident grav la Cămărașu, pe drumul de la Cluj-Napoca la Reghin. A fost chemat elicopterul SMURD - FOTO» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?