Sase scoli din Cluj care au copii putini ar putea fi salvate de la inchidere de Consiliul Judetean

 

Cele sase unitati de invatamant special sunt in subordinea Consiliului Judetean Cluj. Acesta va aproba in sedinta de miercuri o hotarare prin care aceste scoli sa poata functiona inca un an.

 

Proiectul de hotarare a fost facut la solicitarea Inspectoratului Judetean Scolar. "Acest aviz ii este necesar pentru sustinerea propunerilor cuprinse in proiectul planului de scolarizare pentru anul scolar 2010-2011 care urmeaza sa fie inaintat spre aprobare Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului", se arata in referatul de aprobare propus consilierilor judeteni.

 

In proiect sunt cuprinse 10 scoli, dar doar 6 au un numar mai mic de 200, limita stabilita de Ministerul Educatiei pentru functionarea scolilor cu personalitate juridica. In aceasta situatie sunt: Scoala Speciala Dej- 132 elevi, Scoala Speciala pentru Deficienti de Auz nr. 2- 112 elevi, Scoala Speciala Transilvania Baciu -45 elevi, Scoala Speciala pentru Educatie Incluziva - 159 de elevi, Scoala Speciala Huedin - 71 elevi, Gradinita Speciala - 62 prescolari.

 

"Pentru a aplica noul sistem de finantare si administrare in cadrul invatamantului special din judetul Cluj si pentru a eficientiza financiar si managerial activitatea scolilor speciale propunem ca in anul scolar 2010-2011 sa se mentina ca unitati de invatamant cu personalitate juridica zece unitati de invatamant special", se cere prin referatul de aprobare. Din cele 10 scoli, patru unitati au efective de peste 200 de elevi:  Grupul Scolar Samus -417 elevi, Liceul pentru Deficienti de Vedere  -262 elevi, Scoala Speciala Centru de Resurse si Documentare in Educatia Incluziva -240 elevi, Liceul pentru Deficienti de Auz- 203 elevi.

 

Proiectul va fi dezbatut in sedinta de miercuri a Consiliului Judetean.

 

Comentarii Facebook