Clujul va avea, în 2018, 200 de pubele îngropate

 

Primăria Cluj-Napoca anunță că în 2018 se va ajunge la 200 de puncte de colectare selectivă îngropate.

 

Din 100 de puncte 25 cel puțin să fie date în folosință clujenilor. Mai avem în pregătire încă 100 de puncte îngropate. Trăim într-o lume în care problemele de mediu sunt foarte importante, dar în Cluj-Napoca trăim într-un alt mediu, unde oamenii se așteaptă la alte condiții”, a spus primarul Emil Boc.

 

Am început să ne orientăm spre zonele de case. Sunt circa 18.500 de gospodării individuale. Am cerut firmelor de salubritate să înceapă o campanie de colectare pe două frații, umedă și uscată, să distribuie saci și materiale informative. De asemenea, să spună care sunt zilele îm care se colectează fracția uscată și cea umedă. 

 

În urma acestei acțiuni demarate în 16 octombrie s-a constatat o creștere a colectării selective, uneori și cu 50%. Ce este cel mai important s-a observat că în cartiere de la zero grade colectare selectivă s-a ajuns la procente mari (?) de colectare selectivă.

 

Partea a doua se referă la zonele de blocuri. S-a implementat primul proiect cu realizarea unui număr de 100 de puncte gospodărești îngropate. Mâine vor fi finalizate 11 noi puncte îngropate. Până la finalul anului vom avea 25 de puncte îngropate. Am cerut ca la toate asociațiile să aibă loc întâlniri pentru gestionarea acestor puncte. 

 

Avem pregătită licitația pentru încă 100 de puncte de colectare îngropate, pentru anul viitor”, a mai spus și Gheorghe Șurubaru, city managerul Clujului.

Comentarii Facebook