Cetateni africani, depistati ca locuiau ilegal in Cluj Napoca

 

Trei africani au depistati ca sedeau ilegal in Cluj Napoca in urma unei actiuni initiate de Serviciului pentru Imigrari Cluj, in perioada 7-8 februarie.

"O cetateana din Nigeria in varsta de 20 ani, avand sedere ilegala pe teritoriul Romaniei, a fost sanctionata contraventional cu amenda in valoare de 600 lei, iar datorita faptului ca este  studenta in anul I la o universitate din Cluj-Napoca, i s-a pus in vedere sa-si reglementeze sederea pe teritoriul Romaniei.

Un alt cetatean din Camerun a fost depistat in sedere ilegala. Din verificarile efectuate a rezultat faptul ca pe numele strainului a fost emis, anterior, o decizie de returnare prin care era obligat sa paraseasca tara in 15 zile. Intrucat, nu a respectat decizia de returnare, strainul a fost condus sub escorta la Centrul de cazare al strainilor luati in custodie publica de la Arad, in vederea returnarii in tara de origine, fiindu-i instituita si masura de interzicere a intrarii in Romania pentru o perioada de 1 an
", a declarat comisatul sef Marius Ludusan, seful Serviciul pentru Imigrari al judetului Cluj.

O alta tanara in varsta de 24 de ani, din Uganda, care a fost exmatriculata de la o universitate din Cluj Napoca, va fi expulzata din Romania, pentru ca nu mai are drept de sedere.

Comentarii Facebook