Autorii spargerii de la casa de schimb valutar Prima Exchange din Turda au plecat cu tot cu seif. Hotii au furat 30.000 de lei

 

Autorii spargerii de la casa de schimb valutar Prima Exchange din Turda au spart usa si au rupt seiful din perete. Firma de securitate, Nera Muresan, a primit apelul, dar nu a intervenit.

 

Spargerea de la casa de schimba valutar Prima Exchange din Turda a fost semnalata de vanzatoarea unui magazin de optica medicala situat in aceeasi cladire. Monica Haiduc a sunat la politie in momentul in care a observat sa butucul din usa de la casa de schimb liseste.

Apelul la politie a fost dat in jurul orei 8.30 si acestia au sigilat imobilul.

Monica Haiduc a declarat ca a intrat in casa de schimb valutar unde totul era ravasit. Administratorul unitatii, Marius Nemes, a afirmat la randul lui ca in total a fost furata suma de 30.000 de lei, din care 9.000 de lei in valuta.

Nemes a mai spus ca a inchis casa de schimb valutar se inchide in fiecare zi la ora 17.00, cand a fost sunat de reprezentantii firmei care asigura paza ca a fost facuta armarea cladirii. "Din ce mi-au spus politistii reiese ca la ora 1.01 la firma Nera Muresan, care asigura securitatea, a constatat ca s-a intrerupt comexiunea GPSR, dar acestia nu s-au deplasat la casa de schimb pentru a vedea ce s-a intamplat", a mai spus administratorul Marius Nemes.

In urma verificarilor facute de politie s-a stabili ca dupa ce au patruns in imobil, hotii au taiat si cablul de curent si au rupt seiful din petere, dupa care au plecat cu el.

"Au luat seiful cu totul si au plecat, ca in filme. Avem bani in el pentru ca bancile se inchid abia dupa ce terminam noi programul si ne trebuie lichiditati dimineata", a mai afirmat administratorul casei de schimb, care a mai spus ca unitatea era asigurata impotriva spargerilor.

Reprezentantii Nera Muresan au spus ca vor face comentarii in legatura cu spargerea din Turda abia dupa ce lucrurile se vor elucida.

Comentarii Facebook