Vom scapa oare de inundatii in Cluj-Napoca? 23 de milioane de euro, investiti in amenajarea Somesului Mic si a afluentilor- VEZI harta lucrarilor


Administratia Bazinala de Apa Somes Tisa investeste 23 de milioane de euro pentru amenajarea Somesului Mic si a afluentilor din Cluj Napoca.

Contractul prevede realizarea proiectarii si a lucrarilor de amenajare a albiei raului si trebuie finalizat in termen de 60 de zile de la atribuirea contractului.

Finantarea este asigurata de la bugetul de stat si proiectul va reprezenta o completare a lucrarilor de refacere a albiei Somesului Mic in zona centrala a orasului.

Proiectul prevede amenajarea Somesului Mic din cartierul Someseni si pana la iesire din Apahida, pe o lungime de 7.350 de metri. De asemenea, vor fi facute lucrari de refacere a albiilor pentru a preveni inundatiilor si pe Canalul Morii, pe o lungime de 7.200 de metri, Valea Becas, pe o lungime de 3.500 de metri, Valea Muratorii, pe 550 de metri, si pe Valea Zapodiei, in aval de DN 1C, pe o lungime de 3.750 de metri.

Majoritatea acestor zone au fost inundate in vara si toamna anului 2010.
 
In 27 iulie, paraul Becas s-a revarsat si a inundat mai multe apartamente si cateva garaje din doua blocuri de pe strada Alexandru Vaida Voievod.

In 2 august, Valea Muratorii s-a revarsat si a inuntat mai multe case pe strada Mos Ion Roata.

 

Termenul de depunere a ofertelor pentru a participa la aceasta licitatie este 25 februarie 2011, ora 10.00.

Comentarii Facebook