Profit record pentru Aeroportul Cluj. Pentru economii, consilierii județeni se oferă să apere ei Aeroportul în instanță

 

Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj a avut un profit record în 2017, iar pentru acest an se așteaptă o creștere. 

 

Consilierii județeni au propus și s-a aprobat ca sumele alocate pentru promovare și consiliere juridică să fie diminuate cu 30%. Unul dintre consilierii județeni PNL, Călin Tuluc, a spus chiar că și el este avocat și ar putea ajuta Aeroportul în procesele pe care le are. ”Și eu pot ajuta și mai sunt colegi cu studii juridice care pot da un sprijin”, a punctat Tuluc. 

 

Procesele pe care le-a avut până acum Aeroportul Cluj au fost, spre exemplu, cele cu Aeroportul Mureș, prin care s-a contestat ajutorul financiar primit de la Consiliul Județean pentru finanțarea anumitor companii aeriene care urmau să lucreze pe Aeroportul de acolo. Procesele au fost unele extrem de dificile și e greu de crezut că un grup de consilieri județeni ar fi făcut față provocărilor. Toate cele cinci procese avute au fost câștigate de Aeroportul Cluj, iar avocații angajați au fost plătiți din onorariile percepute în instanță.   

 

Profitul pentru acest an este unul ambițios, de 18 milioane de lei, din care 6 milioane de lei îi vom vira Consiliului Județean Cluj. Avem numărul de pasageri actual și pentru ca avem un serviciu juridic puternic. Am anulat 5 hotărâri împotriva Aeroportului Mures și am câștigat toate procesele. Au fost procese dificile cu strămutări prin toată țara. Serviciile juridice au facut să avem acest profit pe anul trecut, pentru că ne-am apărat poziția pe piață. 

 

Competiția a crescut foarte mult. În acest an se va redeschide Aeroportul din Târgu Mureș și promovarea este și ea foarte importantă. Am avut 20 de destinații noi, care trebuie promovate pentru a atrage turiști din toată țara. Noi concurăm acum cu 30 de aeroporturi din zona”, a explicat directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo, care a cerut să fie reanalizate tăierile.

 

În cele din urmă, bugetul a fost aprobat cu aceste diminuări. 

Comentarii Facebook