Alin Tișe: Clujul este primul județ care a finalizat documentația pentru Spitalul Regional de Urgență

 

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a declarat pentru Știri de Cluj că documentația pentru Spitalul Regional de Urgență a fost realizată cu celeritate pentru a nu fi probleme în atragerea fondurilor europene.

 

Clujul este primul județ din cele trei care sunt pe lista pentru a obține fonduri europene. Suntem noi, Iașiul și Craiova. Am vrut să fim primii ca să nu existe discuții în acest sens, mai ales că suma nu este suficientă pentru a realiza toate cele trei spitale în același timp. Sunt 150 de milioane de euro, deci pentru fiecare spital sunt 50 de milioane de euro. Restul banilor vor trebui să fie asigurați de la bugetul statului”, a explicat Alin Tișe.

 

Președintele CJ Cluj nu crede că că ar putea apărea unele probleme, cu toate că alte județe sunt mai ”apreciate” de Guvern. ”Sper că nu vor fi probeleme. Clujul este un centru universitar și are tradiție medicală, iar acum are și temele făcute. Suntem primul județ care a încheiat o procedură extrem de laborioasă la finalul căreia punem la dispoziția Ministerului Sănătății terenul necesar, cu o situație juridică pe deplin clarificată, fără absolut niciun fel de probleme. Mă aștept acum să fim primii care vom lua banii. Sper că totul va merge bine la București”, a mai adăugat Tișe. 

 

Pentru a se putea ajunge în această etapă finală, Consiliul Județean a dezmembrat terenul în cauză și s-a ocupat de evaluarea suprafeței care se transmite în vederea construirii spitalului, comunicând raportul de evaluare Ministerului Sănătății. Totodată, a adoptat hotărârea 167/26.07.2017 de modificare a HCJ nr. 258/29.11.2016 prin care terenul a fost transferat din domeniul public al județului Cluj în domeniul public al Statului Român.

 

Ulterior, Consiliul Județean a acționat pentru înscrierea în Cartea Funciară a dreptului de proprietate asupra terenului al Statului Român și a întreprins demersurile necesare în vederea casării și, respectiv demolării construcțiilor dezafectate existente pe terenul în cauză.

 

Comentarii Facebook