Tinerii români, printre europenii care se mută cel mai târziu din casa părinților. Pe ce loc ne clasăm



Potrivit unui raport Eurostat, citat de Bloomberg, un număr ridicat de tineri români, cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani, încă locuiesc cu părinții.

Conform raportului, România se clasează pe locul al șaselea în UE, în ceea ce privește procentajul tinerilor care locuiesc în casa părintească.

În România, 68% dintre persoanele de sex masculin cu vârsta între 18 și 34 de ani locuiesc încă cu părinții și preferă să economisească banii de chirie, întreținere și celelalte cheltuieli. Tinerele românce sunt ceva mai independente, doar 48% dintre acestea nu au părăsit încă domiciliul părinților, potrivit realitatea.net.

Cel mai repede pleacă de acasă tinerele fete din Finlanda (doar 14% mai figurează cu domiciliul în casa părinților) și băieții din Danemarca (23%).

Alte țări unde independența tinerilor este foarte mare sunt: Surdia, Franța, Marea Britanie și Olanda (vezi topul de mai jos).

La polul opus, cel mai ridicat procent de tineri din Europa care locuiesc cu părinții se întâlnește în Croația (78%).Pe locurile următoare se clasează Slovacia (75%) și Italia (73%).

Comentarii Facebook