Regele Mihai împlinește astăzi 95 de ani. Ce mesaj îi transmite Principesa Margareta



Regele Mihai I al României împlinește astăzi, 25 octombrie, vârsta de 95 de ani.

Cu acest prilej, fiica Alteței sale, Principesa Margareta, care a fost numită de curând Custodele Coroanei, i-a transmis regelui un mesaj aniversar.

"Sarbatorim impreuna pe Regele Mihai, tatal meu, ajuns astazi la varsta de 95 de ani. Aniversarea Majestatii Sale are loc in anul implinirii a 150 de ani in care Coroana Romana a servit istoria Romaniei, identitatea si continuitatea natiunii. Regele Mihai a trait aproape un secol de viata cu simtul datoriei, cu credinta si cu iubire de tara. Copil, el a reunit sperantele natiunii, a reprezentat Statul si institutiile sale. Mai tarziu, Regele, impreuna cu Regina-mama Elena, s-a opus cu demnitate si curaj unui deceniu de sangeroase dictaturi succesive. Dupa 1947, Regele Mihai a reprezentat simbolul a trei virtuti: statalitatea, Coroana si democratia. in ultimii aproape 27 de ani, Regele ne-a invatat, prin puterea exemplului personal, principiile in care a crezut tot timpul: generozitatea, loialitatea, spiritul de raspundere", se arata in mesajul Principesei

De asemenea, principesa indeamna la aducere aminte fata de regina Ana, cea care "i-a stat alaturi regelui, cu devotament, intreaga sa viata".

"Sa ne aducem aminte astazi de Regina Ana, mama mea, care i-a stat alaturi Regelui, cu devotament, intreaga sa viata. Povestea de dragoste a parintilor mei a mers mai departe decat destinul lor personal. Regele Mihai si Regina Ana au trait impreuna povestea unui exil, a unei tari si a unei jumatati dintr-un secol greu de inteles. Sa ne aratam admiratia, iubirea si respectul fata de Regele Mihai si sa-i uram liniste si sanatate!", mentioneaza Custodele Coroanei Romane.

Comentarii Facebook