Rareş Bogdan, nominalizat de PNL la șefia TVR. Propunerea a fost respinsă de Parlament din lipsă de cvorum

 

Rareş Bogdan a primit avizul favorabil pentru funcţia de director general interimar al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), marţi, din partea comisiilor de cultură din Parlament. Validarea nu a trecut de Parlament.

 

Parlamentarii PSD nu s-au prezentat, marţi, la votul în plenul reunit pentru numirea noului șef al TVR. Astfel că validarea a fost respinsă din lipsă de cvorum.

 

Numirea lui Rareş Bogdan a întrunit 174 de voturi "pentru" şi două voturi "împotrivă", fiind nevoie de minimum 291 de parlamentari care să voteze.

 

Parlamentarii PDL s-au retras din sală chiar înainte de vot, în semn de dezaprobare cu această nominalizare.

 

Crin Antonescu a comentat această situație: ”Am avut ieri o discuţie despre cuvânt şi despre minciună. Pentru cine nu era clar, poate vedem şi ce s-a întâmplat de ieri până azi. Noi am avut ieri o propunere din partea grupului PSD pentru Curtea Constituţională - a fost vorba de un fost coleg din Senat, domnul senator Greblă, jurist, fost preşedinte al Comisiei Juridice”, a spus Antonescu.

 

El a spus că PNL a fost de acord cu numirea lui Greblă, lăsând să se înțeleagă că PSD ar fi fost de acord cu nominalizarea de la TVR.

-------------------------- 

 

Realizatorul de televiziune Rareş Bogdan a primit avizul favorabil pentru funcţia de director general interimar al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), marţi, din partea comisiilor de cultură din Parlament.

 

Cu toate acestea, numirea directorului general interimar al TVR poate fi făcută doar în şedinţă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului.

 

Plenul va lua în discuție, în şedinţa de marţi, care va începe la ora 16.00, avizul favorabil ca Rareş Bogdan să fie numit în funcţia de director general interimar al TVR.

 

Conform unor surse citate de Mediafax, PSD ar urma să se abțină de la vot.

 

Rareș Bogdan este patronul publicației Ziua de Cluj și un apropiat al mediilor politice liberale. Crin Antonescu a vrut să îl nominalizeze în decembrie 2012 pentru a candida la un scaun de deputat într-un colegiu din județul Cluj.

 

Rareș Bogdan a continuat, însă, să realizeze o emisiune la Realitatea TV, un post de televiziune aflat într-un duel fățiș cu premierul Victor Ponta. Ultimul a declarat, de altfel, că nu agreează numirea lui Rareș Bogdan în fruntea TVR, dar că nominalizarea cantidatului aparține PNL.

Comentarii Facebook