O nouă înșelătorie face ravagii pe WhatsApp. Vezi ce mesaje nu trebuie să deschizi


Un nou virus face ravagii în rândul utilizatorilor de smartphone, fiind una dintre cele mai complexe înșelăciuni apărute până acum.

O noua amenintare a fost descoperita si este cu adevarat sofisticata astfel ca utilizatorii de smartphone nu isi vor da seama ca telefonul le-a fost infectat! Malware-ul este capabil sa imite aplicatii populare, inclusiv Uber, WhatsApp si Google Play, scrie yoda.ro.

Odata ce a fost descarcat, virusul asteapta ca utilizatorul sa deschida o aplicatie oficiala si apoi sa-si suprapuna interfata falsa peste aceasta. Iar acest lucru le permite hackerilor sa dezvaluie informatii persoanale precum adresa sau detalii despre conturile bancare.

Acesta malware a fost descoperit de specialiștii din cadrul companiei de securitate FireEye si se pare ca acesta se raspandeste in Europa. Virusul a fost descoperit prima data in Danemarca pentru ca apoi sa fie descoperit si in Italia, Germania sau Austria.

Potrivit celoir de la FireEye, malware-ul se raspandeste printr-un mesaj text clasic. Mesajul este urmatorul: "Nu am putut livra comanda. Va rugam sa verificati informatiile despre transport aici". Iar daca este accesat link-ul, malware-ul este instalat rapid. Un astfel de mesaj ce i-a tintit pe utilizatorii din Danemarca a fost descarcat de peste 130.000 de ori!

Expertii in securitate avertizeaza utilizatorii de smartphone sa nu acceseze vreun link care nu provine dintr-o sursa credibila.

Comentarii Facebook