Ministerul Transporturilor modifică legea pentru a inaugura autostrăzi neterminate. La Cluj declarau altceva

 

Ministerul Transporturilor va putea inaugura și autostrăzile nefinalizate, pentru a bifa mai repede realizări.

 

În prima parte a anului, regulamentul privind recepţia construcţiilor a fost modificat pentru a nu mai fi inaugurate autostrăzi care nu sunt finalizate 100%.

 

Pe 14 decembrie, Ministerul Transporturilor a lansat însă un proiect de Hotărâre de Guvern prin care vrea să schimbe regulamentul, astfel încât să fie recepţionate şi autostrăzile neterminate, cu ”deficienţe minore”.

 

La finele acestu an, inaugurarea unui lot de autostradă a fost amânată pentru 2018, din cauza mai multor probleme, printre care becurile neconforme montate de constructor care ar dubla factura la energie electrică a Companiei de Drumuri, potrivit Economica.net.

 

În 11 decembrie, la Cluj-Napoca, Ștefan Ioniță, directorul CNAIR, declara că s-a schimbat modalitatea de recepție și să acest lucru nu se face până când nu este totul terminat.

 

Atunci când toate condițiile în ceea ce privește recepția unei autostrăzi sunt îndeplinite să fiți convinși că suntem primii care ne vom prezenta și vom recepționa. Antreprenorul ne-a anunțat acum o săptămână că a finalizat lucrările și ne vom prezenta în termenul stabilit de legislație, iar comisia va stabili dacă sunt îndeplinite condițiile în ceea ce privește recepția acestei autostrăzi.

 

Un termen optimist (pentru darea în folosință a Lotului 3 al autostrăzii Sebeș - Turda, care e finalizat deja de la finele lunii noiembrie 2017), dacă lucrurile sunt în regulă... noi am făcut unele inspecții și sunt unele chestiuni de clarificat, ar fi prima săptămână din luna ianaurie. Asta dacă lucrurile sunt clarificate pe comisia de recepție și Inspectoratul de stat în construcție, care are un drept de veto în ceea ce privește aceste lucrări, își va da acceptul. Dacă Inspectoratul spune nu, atunci nu se recepționează”, a declarat Ștefan Ioniță, directorul CNAIR, prezent la Cluj-Napoca la semnarea protocolului de colaborare între Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și localitatile Cluj-Napoca, Gilău, Florești și Apahida în scopul elaborării studiului de fezabilitate și a documentației tehnice necesară pentru emiterea autorizației de construire pentru obiectivul de investiții ”Drumul Trans-Regio Gilău-Apahida, TR Feleac (Centura Metropolitană Gilău-Apahida)”.

 

Guvernul PSD a finalizat 15,4 km de autostradă, în 2017

Comentarii Facebook