Jurnaliștii britanici i-ar fi plătit pe traficanții de arme români, pentru a avea o poveste incitantă

 

DIICOT a făcut percheziții miercuri, 10 august, la Târgu Mureş şi Bistriţa Năsăud, în urma articolului apărut în Sky News. 

 

Anchetatorii cred că așa-zișii traficanți de arme au fost plătiți de jurnaliști pentru a juca teatru.

 

Investigatorii Sky News s-au întâlnit în România cu ”traficanții” de arme, iar apoi au relatat ce au discutat cu aceștia.

 

Cei patru presupuși traficanți de arme au fost acum ridicați de DIICOT și audiați, alături de o altă persoană care ar fi fost intermediarul dintre jurnaliștii Sky News și traficanții de arme.

 

Specialiştii afirmă că reportajul celor de la Sky News despre presupuşi traficanţi români care ar putea să le vândă arme teroriştilor este pură invenţie, scrie evz.ro.

 

Șeful Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), Daniel Horodniceanu, a declarat că procurorii verifică informațiile apărute în media cu privire la traficanți de arme din România, precizând însă că există ”multe necunoscute și nepotriviri”.

 

Departamentul UE pentru Afaceri Externe a demarat o anchetă în acest caz.

 

Verificăm informaţiile cuprinse în raportul publicat” de Reţeaua de Investigaţii Jurnalistice din Balcani (BIRN) şi de Proiectul de Monitorizare a Infracţionalităţii Organizate şi Corupţiei (OCCRP). Serviciul European pentru Activităţi Extern colectează deja informaţii despre armamentul descoperit în Siria şi Irak”, a declarat Maja Kocijancic, purtătorul de cuvânt al Înaltului reprezentant UE pentru Afaceri Externe Federica Mogherini.

Comentarii Facebook