Internet gratuit pentru toată lumea în 2015. Vezi proiectul impresionant al unor cercetători



O echipă de experți din cadrul Media Development Investment Fund lucrează la un proiect prin care să ofere internet wireless gratuit pentru toată lumea.

Proiectul dorește să ofere acces gratuit la internet, pentru toți locuitorii planetei, folosind tehnologiile spațiale. Proiectul are numele de Outernet și implică lansarea unor sateliți în miniatură, care să orbiteze constant, și care să primească datele de la stații terestre, trimițând semnalul către fiecare utilizator în parte. În practică sistemul va funcționa ca un router, informează playtech.ro.

Outernet va oferi o conectivitate nelimitată, care va fi foarte ușor de accesat, acesta fiind optimizat atât pentru o viteză mare dec conexiune cât și pentru o disponibilitate largă pentru toți utilizatorii.

Lansarea sateliților minaturizați, denumiți CubeSats, este programată pentru începutul anului 2015, oar transferul informației se va face prin tehnologia datacasting, care implică folosirea undelor radio în bandă largă.

Astfel, accesul la internet va putea fi oferit către toate dispozitivele dotate cu un modul WiFi.

Scopul acestei rețele este de a oferi o intimitate greu de încălcat pentru utilizatorii serviciului, iar cenzura informațiilor ar fi foarte greu de aplicat.

Comentarii Facebook