Noi reguli de eliberare a permisului de conducere. În ce condiții poate fi obținut duplicatul online


Duplicatul permisului de conducere va putea fi obținut online, fără a fi nevoie de deplasarea la serviciile de permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, potrivit unui nou proiect de ordin pus în dezbatere publică de Ministerul Afacerilor Interne. 

Momentan legea spune că în cazul în care permisul de conducere este pierdut, deteriorat sau furat, persoana cui îi aparține va beneficia de un duplicat, însă trebuie să se prezinte fizic pentru a-l obține.

Prin noul proiect pus recent în dezbatere, MAI vrea să stabilească o procedură prin care obținerea unui duplicat să nu mai implice deplasare la autorități, respectiv documentul să poată fi obținut online, potrivit avocatnet.ro

Astfel, potrivit noului proiect duplicatul permisului de conducere se va putea obţine şi online prin crearea unui cont de acces la serviciile online de pe site-ul Direcției Generale Permise de Conducere și Înmatriculări.

Concret, cererea pentru eliberarea duplicatului și documentele necesare vor putea fi transmise şi prin intermediul aplicației informatice puse la dispoziția publicului în acest scop pe pagina de internet a Direcției Generale Permise de Conducere și Înmatriculări, se arată în proiectul de Ordin.

Noul permis va fi  expediat la adresa din România indicată de titular ori ridicat de la serviciul public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor menţionat de solicitant în cerere.

Mai mult, ca tot procesul să poată fi realizat online, solicitanții nu mai trebuie să-și predea vechile permise autorităților, valabilitatea lor încetând automat la înregistrarea cererii.

Șoferii vor putea cere o dovadă înlocuitoare a permisului de conducere, până la eliberarea noului permis. 


Comentarii Facebook