Cele mai bune alimente care vindecă arsurile solare



Arsurile solare sunt printre cele mai răspândite probleme în timpul verii, chiar dacă folosești tot felul de produse pentru protecție solară.

Din fericire vindecarea acestora poate fi accelerată cu ajutorul unor alimente la îndemâna tuturor.

1. Rodiile

Rodiile sunt geniale pentru protejarea pielii impotriva arsurilor solare, dar si pentru tratarea acestora. Pe perioada verii, in special in zilele in care faci plaja, este recomandat sa consumi rodii sau suc natural de rodie. Conform Departamentului de Nutritie din cadrul Universitatii A&M din Texas, rodiile contin o cantitate impresionanta de antioxidanti si formeaza o bariera impotriva razelor nocive ale soarelui.

2. Cartofii

Banalii cartofi pot fi solutia salvatoare in caz de arsuri solare. Daca te pricopsesti cu zone inrosite si dureroase in urma expunerii prelungite la soare, asaza felii de cartofi pe ele si disconfortul va disparea rapid. Ingredientul din cartof care amelioreaza senzatia de arsura pe piele este amidonul.

3. Castravetii

Castravetii sunt un alt aliment cu actiune calmanta pentru pielea arsa de soare, dar este eficient si pentru protejarea pielii inainte de expunerea la razele putenice. Astfel, pentru a preveni arsurile solare, poti amesteca suc de castraveti cu putina glicerina si apa de trandafiri. Aplica masca protectoare pe piele si las-o sa actioneze cel putin 20 de minute.

Pentru a trata arsurile solare, foloseste piure de castraveti. Aplica-l pe zonele cu probleme, pentru ca ingredientele active sa hidrateze in profunzime epiderma si sa amelioreze senzatia de durere.


Citește mai multe pe ele.ro

Comentarii Facebook