Atacurile de la Londra, revendicate de ISIS



Organizația teroristă Stat Islamic a revendicat atacurile de la Londra, în urma căroria 7 persoane au murit, iar alte 48 au fost rănite, a anuntat Amaq, agenţia de propagandă a grupării jihadiste.

Între timp, au apărut informaţii potrivit cărora, doi români s-ar afla printre cei reţinuţi ieri de poliţia londoneză. Potrivit unui martor ocular, citat de The Guardian şi The Telegraph, ei ar fi printre cei şase sau şapte suspecţi reţinuţi în urma percheziţiilor care au avut loc într-un apartament din East Ham. În total, 12 persoane au fost arestate la Londra în urma atacurilor, potrivit realitatea.net

,,Un detaşament al luptătorilor Statului Islamic a comis atentatul de la Londra", se arată într-un comunicat publicat de agenţia Amaq, citată de Reuters.

O furgonetă a intrat, în noaptean de sâmbătă spre duminică, pe Podul Londrei, cu o viteză de peste 80 km/h, lovind ân plin un grup de pietoni. Atacatorii au ieșit apoi din mașină și au început să înjunghie oameni la întâmplare.

Poliția a sosit la câteva minute de la incident, forțele de ordine fiind alertate de martori, iar în urma acțiunii de prindere a teroriștilor patru polițiști au fost răniți.


Comentarii Facebook