Machte Wizz 160x600 px Stiri de CJ.jpg

Economic

Cluj: Ce spun patronii restaurantului care se închide din cauza HAOSULUI FISCAL

   

Patronii restaurantului ”Off the Wall” din Cluj-Napoca, doi canadieni, au anunțat că pun lacăt pe afacere, fiind afectați de schimbările de taxe

 

Oliver Ryffel are 40 de ani, a deschis restaurantul, în 2014, alături de un prieten. ”Off the Wall” are 8 angajați, care, din 1 februarie, vor deveni șomeri. 

 

Am venit prima dată în România în 2006, fiind curios cum arată o ţară est-europeană. Am fost la Sibiu şi Bucureşti, mi-a plăcut ţara foarte mult, am revenit, în 2009, la Cluj-Napoca, oraş în care m-am simţit ca acasă şi unde mă gândeam că aş putea locui. M-am stabilit aici în 2013, iar în iulie 2014 am deschis împreună cu un prieten de asemenea din Canada, iar ulterior ni s-a alăturat şi un român, un restaurant în centrul oraşului, cu preparate internaţionale şi din bucătăria canadiană, produsele proaspete provenind de pe piaţa locală. De la 1 ianuarie 2018 au apărut alte schimbări, mult mai brutale, care din păcate ne împiedică să ne continuăm activitatea, astfel că am decis să închidem afacerea”, a declarat Rydell, conform Mediafax.

 

Suprafiscalitatea omoară afecerile mici. ”A fost o lovitură dură pentru noi şi nu am putut plăti, am negociat o eşalonare cu ANAF pentru şase luni, aveam de plată peste 2.000 de lei doar pentru asta. Mai este o nouă taxă care trebuie plătită în plus pentru angajaţii part-time, cum sunt majoritatea ai noştri, ceea ce înseamnă alte 3.000 de lei în plus pe lună. Nu poţi suporta la nesfârşit aceste taxări suplimentare care îţi ruinează afacerea. Numai în această lună avem de plătit taxe suplimentare de peste 7.000 de lei ceea ce este foarte mult pentru o mică afacere cum este a noastră, aproape echivalentul chiriei. Actualul climat nu este deloc favorabil, nu este prietenos pentru mici afaceri. Am constatat o lipsă de predictibilitate în ceea ce priveşte fiscalitatea, în fiecare an apărea ceva în plus de la Guvern. Este foarte greu, îţi faci un plan de afaceri şi nu ştii ce te aşteaptă, este stresant, este foarte greu să îl respecţi. Sunt dezamăgit de aceste măsuri guvernamentale”, a explicat canadianul.

 

Canadianul nu va pleca din Cluj-Napoca, unde s-a căsătorit. ”Îmi voi căuta un loc de muncă unde să lucrez pentru cineva, pentru că după stresul de a conduce o afacere şi a avea grijă de angajaţi simt că am nevoie de altceva. Eu sunt un om cinstit şi nu am dorit să conduc altfel afacerea în acest domeniu, să găsesc portiţe pentru a nu plăti taxele”, a menţionat Oliver Rydell.

 

În Canada, spre exemplu, dacă ai o mică afacere și nu faci profit, nu trebuie să plăteşti taxe.

 

O afacere mică este ca o sămânţă plantată care trebuie îngrijită pentru a creşte, dar aici se procedează altfel, astfel că rezultatul este eşecul afacerii, şi asta nu din vina ta ca investitor”, a conchis Rydell.

rosal_dispecerat[1].png
26-1-2018, 16:22
38 vizualizări
1 comentarii
Costi27-1-2018, 14:28
Ca de obicei va faceti de rahat asa zisilor jurnalisti, domnul se numeste Ryffel corect scris la inceputul articolului copiat,nu Rydell cum eronat a scris autorul stirii in continuare,poate verificati si voi articolele inainte de publicare,nu numai dati copy/paste !

Cele mai citite ştiri din Economic

7 vizualizări
19-10-2018, 10:43
Compania SUNCART face angajări! Vezi ce posturi sunt disponibile și unde poți trimite CV-ul (P)» Vezi tot
4 vizualizări
16-10-2017, 21:02
Banca Transilvania acordă 4 burse de câte 15.000 de euro la EMBA University of Hull» Vezi tot
4 vizualizări
16-4-2015, 11:10
Bosch a inaugurat un nou centru IT la Cluj! Se va folosi la dezvoltarea unor tehnnologii futuriste» Vezi tot
4 vizualizări
10-12-2014, 14:16
După Tetarom, Bosch face noi angajări și în Cluj-Napoca. Își deschide un nou BIROU» Vezi tot
4 vizualizări
30-10-2013, 17:31
Patru tone de carne de pui, confiscate de la Selgros Cluj. Cazul este SUSPECT» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?