Două spectacole pentru copii au făcut înconjurul lumii, iar acum vor fi puse în scenă la Cluj. Află aici povestea lor


Cortina Events organizează în data de 14 februarie 2015, ora 11, respectiv 15 februarie 2015, ora 11 și 18, la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca, două spectacole ale teatrului Telaio ITALIA, care se adresează copiilor, şi celor mari deopotrivă, şi anume “Îmbrățișări” și “Prietenia unui băiețel cu un pinguin”.

Organizatorii ne mărturisesc că urmăresc să aducă aceste spectacole la Cluj de peste un an, dar datorită faptului că agenda italienilor era aşa de incărcată, doar acum au putut ajunge şi in Romania. Având in vedere că ultima reprezentație internațională a spectacolelor a fost la Miami(Statele Unite ale Americii) şi după Cluj-Napoca urmează ca ei sa joace la Milano, sunt foarte încântați să poată pune şi oraşul nostru pe harta internațională a locațiilor unde copiii se pot bucura de spectacole de calitate.

Fiind prezenți la un festival internațional de teatru pentru copii, unde urmăreau cele două spectacole pentru a se convinge de calitatea lor, organizatorii clujeni au avut parte de o întâmplare hazlie si anume că în cadrul spectacolului “Îmbrățișări” unde la un moment dat o persoană este urcată pe scenă pentru a exersa imbrățişările, tocmai unul dintre ei are “şansa” de a fi partenerul celor doi urşi panda.

Primul spectacol, “Îmbrățișări”, are ca idee de bază miracolul puterii de comunicare al unui gest simplu precum îmbrățișarea. Doi ursuleți panda ajung să se întâlnească, să se placă și să își dorească să își exprime afecțiunea, însă trebuie să învețe cum… Pentru asta, se înscriu la o școală, dar nu la una oarecare ci la o școală de îmbrățișări unde vor afla câte emoții pot transmite printr-o îmbrățișare. Reprezentația se remarcă prin deosebită simplitate care poate fi de cele mai multe ori, atât de profundă si de grăitoare.

 



Cel de-al doilea spectacol, “Prietenia unui băiețel cu un pinguin”, are la bază o poveste amuzantă și totodată fascinantă, care vorbește despre întâlnirea unor lumi necunoscute, despre dificultatea de a comunica și de a-l înțelege pe cel diferit de noi, și despre oceanul care trebuie traversat pentru ca în noi să crescă sentimentul de iubire și de prietenie. Pe scurt, piesa spune povestea unui copilaș care într-o zi, găsește in fața ușii sale, un pinguin foarte foarte trist. Încercând să își idea seama care este motivul tristeții lui, se izbește de o barieră necunoscută lui până atunci, și anume, dificultatea de comunicare. Băiețelul încearcă să găsească soluții, și se gândește că pinguinul ar fi cel mai fericit la el acasă, la Polul Sud. Și astfel, incepe călătoria…

 

 



De asemenea, cele două spectacole sunt prezentate într-o manieră inedită, talentații actori italieni folosindu-se doar de gesturi simple, precum o îmbrățișare, o mână de ajutor întinsă sau o privire binevoitoare, pentru a spune poveștile! Vocea povestitorului însă este în limba romană, astfel că poveștile pot fi înțelese de toată familia.

Biletele sunt disponibile la Agenția Teatrală, Agenția de bilete a Casei de Cultură, standul de bilete din Iulius Mall (lângă Info Point) şi de pe biletmaster.ro

 

 

Comentarii Facebook