Duminica 28 Aprilie

Surprize, surprize! Care este cea mai scumpă staţiune de pe litoralul românesc. Ciorba e 35 de lei


Vama Veche era stațiunea unde, pe vremuri, mergeau cu bani puțini și reușeai să stai o săptămâna la mare, ajutat de alți ”vamaioți”. Ei bine, acum lucrurile s-au schimbat.

Dacă vorbim de mâncare, Vama Veche este de departe cea mai scumpă staţiune de la Marea Neagră. O familie cu un copil spune că, într-o săptămână, 4.000 de lei se duc doar pe hrană. Dar preţurile au explodat şi la Mamaia, în timp ce la Eforie vacanţa se mai poate trăi cu bani puțini.

Vama Veche este cea mai scumpă stațiune de la noi: ”Ar merge un doi, trei lei mai puţin, sincer, că se adună. O ciorba e 30-35 de lei, cam aşa”, a spus un turist pentru Observator. O shaorma a ajuns să coste cât o masă la restaurant, mai exact 41 de lei, iar la restaurante, o apă plată costă dublu. Tot atât costă şi o bere, 12 lei. Pentru o cupă de îngheţată, se duc alţi 20 de lei. Astfel, o familie cu un copil ajunge să cheltuiască pentru o săptămână de vacanţă în Vama Veche aproape un salariu mediu pe economie!

La Mamaia, turiștii apelează la autoserviri, iar restaurantele sunt goale. ”Am luat o porţie de piure cu aripioare, un piure cu cârnaţi. 70 de lei. Sunt exagerat de mari!”, a spus un turist, iar altul a completat: ”Faţă de anul trecut, mai scumpe. Acum, ce să faci, luăm un prânz, omul tot trebuie să mănânce”.

Tot la Mamaia, un şezlong poate fi închiriat pentru sume între 50 și 100 de lei, în timp ce un baldachin poate ajunge să coste 200 de lei pe zi. Cum zone de plajă liberă nu mai sunt, turiștii trebuie să apeleze la aceste servicii pe bani. 

Pentru parcare, noile tarife pentru 2023 sunt: în zona doi, un loc de parcare va costa 1 leu pe oră, 10 lei pe zi sau 50 de lei pe săptămână, în timp ce în zona zero, tarifele vor fi de 4 lei pe oră, 30 de lei pe zi sau 100 de lei pentru o săptămână.

Comentarii Facebook