Lacul de Smarald, „bijuteria” turistică ascunsă în inima Ardealului! Locul este înconjurat de obiective turistice sublime, precum Vulcanul Stins


La o oră distanță de Brașov, în localitatea Racoș, se ascund adevăratele bijuteriii turistice ale Ardealului. În inima pitorească a Transilvaniei, o regiune încărcată de legende și peisaje spectaculoase, se găsește un mic colț de rai numit Lacul de Smarald. Acesta este înconjurat de obiective turistice sublime, precum Vulcanul Stins sau Coloanele de Bazalt, și stânci masive.

La numai o oră distanță de Brașov, turiștii pot face primul popas la Lacul de Smarald. Lacul de Smarald este înconjurat de formațiuni de bazalt. Turiștii care ajung aici rămân impresionați de culoarea apei, dar și de peisaj. Lacul de Smarald s-a format din cauza exploatărilor de piatră, unde a rămas o gaură în pământ, de fapt, și s-a umplut cu apă de ploaie de la topirea zăpezii.

Plimbarea poate continua la pas, deoarece în acea zonă sunt coloanele de bazalt și vulcanul stins. Coloanele s-au format în urma răcirii lavei. Vulcanul stins este un loc unic la noi în țară, se datorează unor erupții de tip stromboliene și se găsesc doar aici în Munții Perşani, la Racoș.

vulcan.jpeg

Foto: Facebook/Vulcanul Stins - Racos

Un bilet de vizitare costă 20 de lei pentru un adult, respectiv 15 lei pentru un copil. Biletul de vizitare oferă acces în tot Complexul Geologic Racoș. Acest obiectiv turistic poate fi vizitat zilnic între orele 09:00 – 20:00.

Foto: Facebook/Lacul de Smarald

Comentarii Facebook