În pofida scumpirilor, românii reiau drumul către Antalya și în acest an! Cât costă o vacanţă la all-inclusive și ce poți face în afara resortului de lux


Hotelierii din Antalya estimează că anul acesta vor avea ca oaspeţi peste 350.000 de români, vorbim despre o creştere cu 20% comparativ cu anul 2022. În pofida scumpirilor din toată lumea, Antalya rămâne o destinație turistică perfectă datorită climei sale plăcute, a plajelor cu nisip fin și a peisajelor pitorești. 

Vacanțele în Antalya s-au scumpit anul acesta cu aproape 20%, dar, cu toate acestea, agenția turcească Summer Tour, partenerul agenţiei de turism Paralela 45, se așteaptă să aducă în jur de 70.000-80.000 de turiști din România, potrivit directorului general al Summer Tour, Mahir Ahmetoglu.

mahir.jpeg

Noi suntem pe piață de peste 20 de ani. Acum 20 de ani am adus 1.200 de turiști în Antalya, anul acesta așteptăm undeva la 70.000 - 80.000 de turiști doar din România. Dacă în 20 de ani am ajuns aici, încercăm să venim cu niște oferte noi, adică să aducem gastronomia românească, să aducem și personal din România, să aducem și muzică românească. Summer Tour nu lucrează doar cu români, ci și cu nemți, cu polonezi, turiști din Azerbaidjan și, atunci, aducem undeva la 800 și ceva de mii de turiști/anual. 

Fiecare piață este foarte importantă pentru noi și fiind o piață nouă înseamnă că trebuie să oferim un serviciu foarte bun și, pentru noi, foarte important este ca turistul să fie mulțumit, pentru că el trebuie să vrea să se întoarcă la noi. Deci, nu putem să scădem sub standardul pe care am mers și mergem de atâția ani", a explicat Mahir Ahmetoglu, la o întâlnire cu jurnaliștii români, organizată de agenția de turism Paralela 45.

În 2023 sunt programate mai multe zboruri charter spre Antalya față de 2022

antalya.png

Vacanțele în Antalya încep de Paște, odată cu primul zbor charter al sezonului, din 15 aprilie. Din fericire, pentru turiștii români, în 2023 sunt programate mai multe zboruri charter spre Antalya față de 2022, din aproape orice oraș cu aeroport al României. 

În 2023 sunt programate mai multe zboruri charter spre Antalya față de 2022, din aproape orice oras cu aeroport al României. Sunt zboruri din București, două pe săptămână, din Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Târgu Mureș, Oradea, Sibiu, Suceava, Craiova, Bacău, Baia Mare. Noutate în acest an sunt zborurile din Satu Mare, Brașov (două pe săptămână), Constanța. 

Vacanțele în Antalya încep de Paște, odată cu primul zbor charter al sezonului, din 15 aprilie. Ultimul este pe 21 octombrie, de la București, atâta vreme cât sezonul în Antalya se termină în octombrie, datorită temperaturilor ridicate, de peste 27-28 de grade. La final de sezon, la fel ca la început, se poate face plajă și turiștii se pot bucura de facilitățile hotelurilor într-o perioadă mai puțin aglomerată”, a transmis Alin Burcea, CEO Paralela45, pentru Știri de Cluj.

Citește și: FOTO. Antalya, paradisul pe pământ! Cum arată o vacanță de vis în superbele hoteluri turcești și cât plătesc clujenii pentru un sejur de lux

Cât costă o vacanţă la all-inclusive în Antalya și ce soluţii sunt pentru tarife mai mici

Antalya oferă o gamă largă de opțiuni pentru vacanțe, de la aventuri în natură, până la relaxare la plajă sau explorarea istoriei și culturii. Nu este de mirare că, în ciuda scumpirilor inevitabile din ultima vreme, Antalya rămâne locul potrivit pentru vacanțele familiilor cu copii, ale tinerilor, dar și ale persoanelor în vârstă. 

Hotelierii turci își răsfață pur și simplu oaspeții, indiferent de statutul lor social, pentru că își doresc să aibă vacanța pe care și-o doresc, să se întoarcă. Sunt renumiți pentru ospitalitate și produsul all inclusive pe care îl duc în fiecare an la un nivel nou de perfecțiune”, punctează Alin Burcea, CEO Paralela45.

În ceea ce privește ofertele mai bune, Mahir Ahmetoglu, directorul agenției de turism Summer Tour, spune că iunie este o lună cu tarife mai mici. De asemenea, oferte mai ieftine pot fi găsite în perioada de early booking sau în toamnă, când se cumpără vacanțe pentru anul următor. 

Sunt foarte multe variante de oferte. În iunie, de exemplu, sunt oferte foarte bune. Cele mai bune prețuri sunt cele de early booking. În septembrie - octombrie, dacă luați pentru anul următor, sunt, la fel, prețuri foarte bune", a detaliat directorul general al touroperatorului turc, partenerul agenției de turism Paralela 45.

Preţurile vacanţelor în Antalya sunt pentru pachete de şapte nopţi care includ totul: transport zbor charter de la Cluj, taxe de aeroport, transferuri aeroport-hotel-aeroport, cazare + masă/all inclusive, asistenţă turistică în limba română şi pornesc de la aproape 700 de euro/persoană pentru ultra all inclusive, putând depăşi 1.692 de euro/persoană ultra all inclusive, în funcţie de perioadă şi de hotel. Atenție! Prețurile sunt de agenție din România, vacanțele în Antalya se cumpără exclusiv de la agențiile de turism din România, nu de la recepția hotelurilor. 

ATG HOTELS:

  • Selectum Family Resort Side – de la 769 euro/pers ultra all inclusive
  • Amara Family Resort Side - de la 798 euro/pers ultra all inclusive
  • Amara Premier Palace Kemer – de la 811 euro/pers ultra all inclusive

TUI MAGIC LIFE:

  • Tui Magic Life Belek – de la 766 euro/pers ultra all inclusive
  • Tui Magic Life Jacaranda -  de la 688 euro/pers ultra all inclusive

Vacanță în Antalya 2023: Ce poți face în Antalya, în afara resortului all inclusive

plake.jpeg

Antalya, una dintre destinațiile alese de turiștii români pentru vacanța de vară, este recunoscută pentru resorturile sale de lux, cu multiple opțiuni pentru cuplurile cu copii. Dacă vă plictisiți totuși de activitățile din cadrul resortului all inclusive, iată ce altceva puteți face într-o vacanță în Antalya.

O serie de excursii opționale întregesc experiența de vacanță din Antalya! Turiștii au posibilitatea să viziteze obiective turistice instagramabile, situri arheologice sau să facă activități pline de adrenalină (rafting, plimbare cu telecabina până la aproape 3.000 de metri deasupra mării, buggy cross, jeep safari). Nu sunt lipsite de farmec, nici cumpărăturile în bazar, unde poți participa efectiv la „ritualul” de negociere sau plimbările prin centrul vechi al orașului Antalya. Orașul vechi din Antalya, numit Kaleici este plin de clădiri istorice. Are un farmec aparte datorită străduțelor înguste, pavate și pline de cafenele, restaurante și magazine de mirodenii, dulciuri locale și ceaiuri.

Ce poți face în Antalya, în afara resortului all inclusive: 

  • O jumătate de zi de city tour Antalya
  • Vizită la Aquarium Antalya
  • VIP shopping în magazine cu circuit închis, numai pentru turiști, de blănuri, bijuterii, covoare, haine
  • Vizită la site-uri arheologice Side – Aspendos – Manavgat
  • Vizită la Demre – Myra- Kerova
  • Vizită la Pamukkale
  • Croazieră pe Marea Mediterană din Alanya
  • Show cu delfini în Kundu
  • Să înoți cu delfini în Belek
  • O zi la hammam și hammam VIP
  • Jeep rafting
  • Diving și diving guest
  • Buggy safari
  • Monster jet boat
  • Sau 4 în 1 cu tiroliana, buggy safari, monster jet boat, rafting
  • O zi la The Land of Legends al lui Rixos
  • Spectacol Fire of Anatolia

Aquarium Antalya, o destinație perfectă pentru toți cei care iubesc natura, frumusețea și creaturile marine

frfr.jpeg

La invitația celor de la Paralela 45 m-am alăturat unui infotrip organizat în inima Antalyei. Cu această ocazie am vizitat și Antalya Aquarium, unul dintre cele mai mari acvarii din lume.

Aquarium Antalya este o destinație turistică de vis pentru toți oamenii care vor să exploreze enigmele lumii subacvatice. Aici, poți vedea o varietate impresionantă de specii marine, poți petrece timp cu delfinii și poți experimenta o gamă largă de activități educative și distractive. 

fisi.jpeg

Odată ce ai intrat în interiorul acvariului, te vei simți ca și cum ai intrat într-un tărâm magic al lumii subacvatice. Aici, poți vedea o varietate uimitoare de creaturi marine, inclusiv rechini. Peste 1 milion de turiști vizitează anual acest loc, destinația fiind a cincea cea mai vizitată din Turcia. 

papu.jpeg

În plus, în afară de expozițiile marine, Aquarium Antalya are și un tunel subacvatic impresionant, care oferă o experiență uimitoare, mergând prin el te simți ca și cum te-ai fi scufundat în adâncimea oceanului. 

Peste 10.000 de exemplare de creaturi marine sunt expuse în acest loc, mai mult de 300 de specii de pești. Așadar, Aquarium Antalya este o destinație turistică pe care nu ar trebui să o ratezi când vizitezi Antalya. Cei care optează pentru o vacanță organizată de Paralela 45 se pot bucura din plin de poveștile locului, dacă optează ulterior și pentru o excursie contra cost. Asistența turistică este în limba română. 

Citește și: FOTO. Antalya, paradisul pe pământ! Cum arată o vacanță de vis în superbele hoteluri turcești și cât plătesc clujenii pentru un sejur de lux

Citește și: FOTO. Vacanțele în Antalya, Turcia, încep de Paște! Cât costă un sejur la un hotel de 5 stele, e o experiență ce merită trăită măcar odată în viață

Comentarii Facebook