FOTO. Vacanțele în Antalya, Turcia, încep de Paște! Cât costă un sejur la un hotel de 5 stele, e o experiență ce merită trăită măcar odată în viață


Amplasat de-a lungul frumoasei riviere turcești de pe coasta Mediteranei, Antalya este un oraș mare și vibrant, care își întâmpină turiștii cu numeroase stațiuni, hoteluri, baruri și restaurante. Antalya este o comoară ascunsă, cu peisaje care îți taie respirația și o istorie bogată ce așteaptă să fie descoperită. În 2023, hotelierii din Antalya se aşteaptă ca peste 350.000 de români să le treacă pragul resorturilor de lux, 80.000 vor fi aduși doar de Summer Tour, partenerul agenţiei de turism Paralela 45. Aceste date sunt estimări făcute pe baza rezervărilor curselor charter, mai sunt însă și românii care vin în Turcia cu mașina. În acest an, turiștii români sunt așteptați să se bucure de plajele uimitoare, mâncarea delicioasă și oamenii prietenoși și ospitalieri ai resorturilor din Antalya. Paralela 45 pune la dispoziția turiștilor clujeni în fiecare săptămână un charter cu destinația Antalya, unde „musafirul este considerat trimisul lui Dumnezeu”, iar prețurile pentru vacanțele all-inclusive sunt potrivite pentru orice buzunar. 

La invitația celor de la Paralela 45 m-am alăturat unui infotrip organizat în inima Antalyei. Am petrecut o săptămână vizitând cele mai luxoase resorturi, în „cea mai căutată destinație din Europa, datorită celor 300 de zile însorite pe an”. Așadar, vă voi povesti despre oferta de vacanțe în Antalya, din perspectiva unui om care a reușit să admire priveliștile spectaculoase asupra mării, să guste din delicioasele bucate turcești și să se simtă parte a unui vis. E un vis pe care turcii au reușit să-l transpună în realitate, acela de a crea o perlă turistică, un paradis cosmopolit cu unități de cazare exclusiviste în care toată lumea să se simtă bine. 

Trebuie să recunosc că bucuria de a savura această lume a venit și cu un strop de tristețe, e de înțeles, când vezi frumusețea și măreția lor nu poți să nu-ți pui o simplă întrebare. De ce la ei a fost posibil și la noi nu? Am lăsat însă răspunsul pentru alte zile, în care agenda presei va fi făcută de știrile despre eșecurile litoralului românesc. Până atunci, ne bucurăm de moment, Antalya este o destinație turistică deosebită, care oferă o combinație perfectă între frumusețe naturală, istorie și confort modern. O vizită în Antalya este o experiență de neuitat și cu siguranță merită să fie inclusă în lista ta de călătorii, iar noi îți vom spune cât costă, dar și ce oferă pachetele Ultra All Inclusive de la resorturile de lux, cu imagini chiar de la fața locului.

Când încep vacanțele în Antalya?

frumix.png

Vacanțele în Antalya încep de Paște, odată cu primul zbor charter al sezonului, din 15 aprilie. Ultimul este pe 21 octombrie, de la București, atâta vreme cât sezonul în Antalya se termină în octombrie, datorită temperaturilor ridicate, de peste 27-28 de grade. La final de sezon, la fel ca la început, se poate face plajă și turiștii se pot bucura de facilitățile hotelurilor într-o perioadă mai puțin aglomerată”, transmite Alin Burcea, CEO Paralela45

Top hoteluri în Antalya pentru un sejur de vis

Antalya este un oraș de o frumusețe incredibilă, o destinație perfectă pentru cei care doresc să descopere cultura turcă și să se bucure de un peisaj deosebit. Resorturile de aici pot fi considerate mici orașe, cu absolut tot ce îi trebuie unui turist timp de șapte zile. În interior sunt multe restaurante all inclusive și a la carte cu meniuri locale și internaționale, baruri cu băuturi internaționale, cafenele, patiserii, centru Spa (cu hamam, saune, piscină interioară și contra cost programe de masaj), magazine (de bijuterii, blănuri, covoare, haine, suveniruri), aqua park și spații de joacă pentru copii (inclusiv club special pentru copii, unde pot fi lăsați ore și chiar o zi întreagă în grija personalului specializat), piscine, plajă proprie, foișoare contra cost cu majordom alocat. 

Nicio zi nu seamănă cu alta într-un resort all inclusive din Antalya și niciodată nu te plictisești. Te poți relaxa la piscine ori la plajă, poți să urmezi un ritual cu terapii la centrul Spa sau poți să participi la activitățile sportive și de divertisment în aer liber, care sunt atât de diverse. De la tenis, yoga, aqua gym, sporturi de apă, la spectacolele cu artiști și dansatori renumiți, care se desfășoară în fiecare seară pentru adulți și copii.

Antalya este cunoscută pentru oferta sa vastă și diversă de hoteluri de 5 stele, apreciate pentru luxul și serviciile lor excelente. Hotelierii turci oferă o gamă largă de opțiuni pentru călătorii cu diferite preferințe și bugete. E atât de ușor să te pierzi în diversitatea hotelurilor de aici, de aceea am pregătit o listă cu cele mai bune hoteluri din Antalya, care ne-au cucerit prin frumusețea, eleganța și ospitalitatea pe care le-o oferă clienților.

Nirvana Cosmopolitan - diversitate gastronomică uriașă, produse locale și te poți bucura de vacanță cu prietenul tău patruped

hai.png

Nirvana Cosmopolitan este un hotel exclusivist de 5 stele, situat în Lara, unul dintre cele mai populare cartiere din Antalya. Hotelul face parte din lanțul Crystal, sinonim cu luxul și serviciile de înaltă calitate, și când spunem aceste lucruri, nu e nicio exagere. Din primele minute în care ajungi la recepția hotelului, Nirvana te copleșește cu grandoarea și eleganța sa. Aroma persistentă, dar delicată, a produselor L'Occitane folosite în acest hotel te poartă cu gândul la zilele însorite de vară în care te plimbi printr-o superbă grădină cu flori. 

camer.jpeg

Hotelul a fost deschis în anul 2005 și este construit pe o suprafață de 110.000 mp, cu verdeață, piscine exterioare și spații de relaxare. Acest hotel are o plajă privată cu nisip fin și pietriș, 3 debarcadere, centru SPA și o multitudine de facilități ce-ți vor oferi o vacanță de neuitat la Marea Mediterană. Toate produsele folosite la hotelul Nirvana sunt achiziționate de pe piața locală.

Tot ce folosim în hotel se achiziționează de la localnici. Suntem atenți la sănătatea clienților noștri, de aceea stăm departe de „prăjeli”, găsim mereu alte variante de a prepara carnea. Avem doi bucătari Michelin. Hotelul dispune și de un restaurant vegan - Chi, cu programe de detoxificare, colaborăm cu specialiști care pot face meniuri speciale pentru clienții noștri, dar asta înseamnă costuri. 

De asemenea, hotelul este foarte prietenos cu natura şi încercăm să mergem pe mișcare. Avem un sport center, colaborăm cu Technogym pentru echipamente - cinci terenuri de baschet, volei, tenis, fotbal. Avem programul cosmo-bike, care presupune excursii cu bicicletele ce pot fi închiriate din hotel, pe rute special amenajate. Colaborăm cu marca L'Occitane, pe care o găsiţi şi la centrul SPA”, explică Uğur Ecel, asistent director de Vânzări la Nirvana. 

spa.jpeg

Un alt punct forte al hotelului, precizat de Uğur Ecel, e că acesta poate fi vizitat contra cost și de oamenii din afara resortului de lux. Așadar, dacă aveți prieteni în Antalya și vreți să vă bucurați împreună de o masă delicioasă la restaurantul vegan, la Nirvana puteți face acest lucru. Un alt lucru specific exclusiv acestui hotel sunt serviciile de „pet luxury”. Cu siguranță, vi s-a întâmplat măcar odată să vreți să vă bucurați de o vacanță, dar nu aveați cu cine să vă lăsați prietenul patruped. La Nirvana Cosmopolitan turiștii pot să-și ia animăluțele cu ei, chiar în camera pe care au ales-o, sau să le lase la hotelul pentru animale, unde patrupezii sunt răsfățați cu jucării, plimbări, dar și gustări pe măsură. Dacă animăluțul are nevoie de grija unui medic veterinar, hotelul va asigura și aceste servicii, contra cost la solicitarea clientului. 

animale.png

Un alt punct de atracție a hotelului este atelierul de ciocolată belgiană de la Nirvana Cosmopolitan. Aceasta este făcută din cele mai bune ingrediente, inclusiv cacao de înaltă calitate, unt de cacao și zahăr fin. Procesul de producție a ciocolatei belgiene implică un proces meticulos de măcinare și amestecare a ingredientelor pentru a obține o textură fină și o aromă bogată.

cico.jpeg

Așadar, cei care aleg acest hotel au ocazia să-și exploreze creativitatea și să învețe mai multe despre unul dintre cele mai iubite alimente din lume - ciocolata.

Hotelul Nirvana Cosmopolitan este deschis 12 luni pe an, iar prețurile pentru oferta ultra all inclusive pornesc de la 829 de euro pentru o persoană. Hotelul este situat pe plajă, la 12 km de centrul orașului Antalya și la 9 km de aeroport. 

posaof.png

Pentru cei care vor să aibă parte de experiențe de neuitat în timpul liber, resortul are un catamaran cu care se face un tur de noapte şi se ajunge în Portul Kaleici, unde turiştii pot vizita zona şi pot face cumpărături. Biletele pentru excursia pe mare se cumpără fie de la hotel, fie de la agenţia de turism. Un alt punct de atracţie este Cosmo Theater, un superb restaurant - bar cu teatru, unde, în timpul spectacolelor se poate lua masa.

Susesi Luxury Resort Belek - paradisul verde de la malul mării

susesi.jpeg

De departe, Belek este cea mai impresionantă regiune din Turcia pe care am vizitat-o. Nu este de mirare că, datorită frumuseții sale, regiunea a fost aleasă de Ministerul Turismului să fie un model în turismul Turciei. Aici am fost cazați la Susesi Luxury Resort, un hotel de cinci stele. 

Clădirile terasate ale acestui complex de lux din Belek sunt înconjurate de piscine vaste, palmieri înalţi şi grădini pline de verdeaţă. În incinta resortului găsești tot de ce ai nevoie: restaurante, terenuri de sport, piscine, locuri de joacă pentru copii. Din limba turcă „susesi” se traduce ca „sunetul apei”, o alegere deloc întâmplătoare, căci turiștii care ajung la destinația de lux se vor bucura de una dintre cele mai relaxante experiențe, vor auzi mereu susurul apei curgătoare care se „plimbă” agale prin grădinile hotelului. 

camera.jpeg

Odată ajunși la hotel, veți fi întâmpinați de personalul amabil și veți fi dus direct la camera dumneavoastră. Vorbim despre o cameră elegantă și confortabilă, cu o vedere uimitoare spre mare. Toate camerele spațioase de la Susesi Luxury Resort sunt dotate cu televizoare cu ecran plat, iar unele suite au o piscină pe terasa privată, un balcon protejat de vânt și o cadă cu hidromasaj. Dacă nu vreți să mergeți direct la plajă, puteți face o plimbare prin hotel, pentru pofticioși Susesi pune la dispoziţia oaspeţilor o varietate de restaurante rafinate, astfel că puteţi lua masa în interior sau în aer liber. După câteva ore în care am avut parte doar de o gustare în avion, fără ezitare, noi am decis să testăm la prânz meniul din hotelul All Inclusive. Cu siguranță, nu este o surpriză pentru nimeni măiestria bucătarilor turci și cât de delicioase sunt bucatele preparate de ei.

papu.jpeg

Clienții Susesi pot merge la masă în funcție de activitățile pe care le desfășoară în zonă: Micul Dejun (07:00 - 11:00); Prânzul (12:30 - 14:30); Cina (18:30 - 21:00). Pe lângă acestea însă, turiștii care nu au reușit să ajungă la masă în aceste intervaluri, pot merge pentru o gustare în aer liber la unul dintre barurile resortului. De asemenea, Susesi pune la dispoziția clienților și un bufet de noapte în intervalul 00:00 - 04:00. 

bar.jpeg

Printre facilităţile şi activităţile sportive și de recreere oferite de Susesi se numără o sală de bowling, sesiuni yoga dimineața și cursuri de limba turcă. De asemenea, aveţi la dispoziţie un teren de golf și terenuri de tenis. Locația este perfectă pentru cupluri, dar și pentru familii cu copii, care au parte de multe activități distractive la caretta kids club, fiind supravegheați de personalul resortului. 

În săptămâna petrecută la Susesi Luxury Resort trebuie să recunoaștem că pe lângă plimbările frumoase pe malul mării, am profitat din plin de ocazia de a ne răsfăța la centrul spa La Calisse, care oferă 2 piscine încălzite cu plafon de sticlă, 2 hamamuri de marmură şi tratamente de înfrumuseţare ultramoderne. Personalul de la Susesi oferă şedinţe de terapie cu pietre, tratamente ayurvedice (n.r. tratament bazat pe plante medicinale și remedii perfect naturale, pentru a ajunge la rezultate satisfăcătoare, terapeutul ayurvedic îți poate recomanda cure de detoxifiere a sângelui, masaj, uleiuri și remedii naturiste) şi masaje, însă trebuie să recunoaștem că prețurile piperate nu sunt de buzunarul oricui. Pentru necunoscători, la resorturile din Turcia, prețul unui ședințe de masaj de 55 de minute, poate ajunge și la 150 de euro. 

super.jpeg

Susesi Luxury Resort a fost renovat în anul 2020, hotelierii turci au folosit pandemia drept o oportunitate de a-și crește afacerile la un nivel greu de atins de alții. Susesi le oferă turiștilor acces la servicii exclusiviste și meniuri de top, se „mulează“ perfect pe cerințele specifice ale tuturor vizitatorilor.

Ümran Turhanoğullari, manager de vânzări la Susesi Luxury Resort, Antalya, confirmă, indiferent de provocările acestui an turistic „pentru turci musafirul este trimisul lui Dumnezeu”. Pentru turiștii români, Antalya este, de asemenea, o destinație atractivă datorită prețurilor relativ accesibile la hoteluri de lux, comparativ cu alte destinații de acest gen din Europa, „e un lux pe care și-l poate permite oricine”, precizează Ümran. 

În 2020 am folosit pandemia drept o oportunitate pentru a renova hotelul, suntem deschiși 12 luni pe an, chiar și de Revelion. Va fi un sezon foarte bun, ne așteptăm la peste 25% mai mulți turiști decât au fost anul trecut. Până în luna octombrie se poate veni aici la mare, anul trecut a fost foarte cald. Din septembrie prețurile scad și vin mulți români, sunt turiști din București, Timișoara, dar și Cluj”, a declarat Ümran Turhanoğullari. 

La Susesi Luxury Resort Belek prețurile încep de la 1.692 euro/persoană, oferta este ultra all inclusive. 

Spice Hotel & Spa Belek - un hotel superb în stil oriental, proiectat de arhitecți din Maroc 

principal.png

Luxul și opulența sunt cuvintele care definesc perfect Spice Hotel & Spa din Belek. Construit în stil oriental pentru cei care vor să trăiască măcar câteva zile viața unui sultan, acest hotel din Antalya cu regim Ultra All Inclusive le oferă turiștilor acces la servicii exclusiviste. Spice combină stilul tradițional marocan cu un design contemporan, are o arhitectură impunătoare, cu detalii ornamentale în stil arăbesc și berber. Toate elementele creează o atmosferă caldă și primitoare, iar serviciile sunt de cea mai înaltă calitate.

În hol există zone de relaxare cu perne și canapele confortabile, unde oaspeții pot savura o băutură sau o gustare în timp ce admiră decorul magnific. Camerele nu sunt mai puțin luxoase, cu un amestec de mobilier tradițional și modern, pereți vopsiți în culori pastelate și textile în nuanțe vibrante, precum și detalii decorative ale plafonului. 

sp2.jpeg

Spice Hotel & SPA a fost deschis în anul 2007. Cu o suprafaţă totală de 91.000 de metri pătraţi, 540 de camere şi 22 de vile cu servicii şi concepte speciale, hotelul este situat pe plajă, la 35 de km de aeroportul oraşului Antalya şi 2 km de localitatea Belek. Designul și aranjamentele hotelului au fost gândite de arhitecți din Maroc. Un hotel în stil oriental marocan e o alegere minunată pentru cei care caută o experiență unică și autentică, cu atenție la detalii.

mov.jpeg

Bucătăria este specială, bucătarii sunt speciali, barul este deschis 24 de ore din 24 şi se fac cocktailuri speciale, la cererea turiştilor. Avem 16 camere swim-up, cu ieşire directă la piscină, iar şapte camere din acestea au fost rezervate de români săptămâna trecută. Piscinele au fost renovate, la fel şi aquapark-ul. Acesta este deschis în perioada 15 aprilie - 31 octombrie”, precizează Aykut Altin, director de Marketing & Vânzări pe Europa, la Spice Hotel.

Hotelul are patru restaurante a la carte - turcesc, italian, chinezesc şi mediteranean, unde rezervările trebuie făcute cu o zi înainte.

yum.jpeg

De asemenea, dispune de o piscină interioară semi olimpică încălzită, o piscină exterioară şi interioară pentru copii, iar aquapark-ul are şapte tobogane. Piscina exterioară pentru adulţi are o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi şi mai există o piscină în zona vilelor, de 1.800 de mp. Resortul mai oferă patru terenuri de tenis, teren de baschet şi volei, sală de jocuri, un teren de fotbal, program zilnic de animaţie, show-uri, mini club pentru copii, loc de joacă pentru copii, dar, aşa cum arată şi numele, un centru SPA (baia turcească, saună, baie cu aburi, sală de fitness, jacuzzi), o sală de conferinţă, cu o capacitate de 800 de persoane.

sp1.jpeg

Ca număr de turiști, piața românească se situează pe locul 3 la acest hotel, după turiști germani și ruși. Dinamica însă se schimbă de la an la an: „Anul trecut am înregistrat 12.000 de sosiri ale turiştilor români, majoritatea din Bucureşti. În total, am avut 170.000 de turişti în hotel în 2022. Hotelul este deschis permanent, iarna avem un grad de ocupare de 45%, iar vara de 80%. De Revelion avem spectacole foarte frumoase", a arătat Aykut Altin.

Un pachet la Spice Hotel & Spa Belek începe de la 908 euro/persoană ultra all inclusive. Prețul include totul: transport zbor charter, taxe de aeroport, transferuri aeroport-hotel-aeroport, cazare + masă/all inclusive, asistență turistică în limba română, pentru 7 nopți. 

Güral Premier Belek - grădini luxuriante, servicii impecabile și opțiuni culinare excelente

DJI_0224.jpg

Construit în stilul arhitectural turcesc tradiţional, pe un domeniu de 13 hectare cu păduri de pin, acest hotel de 5 stele are un parc acvatic cu 16 tobogane de apă şi oferă vedere la Marea Mediterană. Centrul spa asigură diverse servicii de masaj, inclusiv masaje europene şi din Orientul Îndepărtat, hamam turcesc, hidroterapie, proceduri anti-îmbătrânire, tratamente pentru îndepărtarea petelor, slăbire şi tratamente corporale, precum şi tratamente corporale şi cosmetice clasice.

Hotelul are o poziție excelentă, este la doar 1 km de centrul oraşului Belek şi la 35 km de aeroportul oraşului Antalya. Oferă o recepţie cu program nonstop şi parcare privată. Camerele hotelului Gural Premier Belek au mobilier modern şi o baie privată cu articole de toaletă luxoase. Sunt dotate cu minibar şi TV prin satelit. Camerele sunt înconjurate de grădina luxuriantă a hotelului şi de palmieri. Au balcon cu vedere panoramică și se pliază perfect inclusiv pe necesitățile familiilor care vin cu copiii aici. Copiii beneficiază, printre altele, de un miniclub, iar adulţii au activităţi de Zumba şi aerobic.

_07A4504 copy.jpg

Restaurantul principal al hotelului Gural Belek serveşte preparate din bucătăria internaţională şi specialităţi tradiţionale turceşti, realizate cu ingrediente locale proaspete. De asemenea, există 4 restaurante à la carte (cu specific italian, turcesc, mediteranean, asiatic), o patiserie, un snack-restaurant şi 15 baruri.

Restaurant.jpg

Un sejur aici poate fi achiziţionat cu un preţ ce porneşte de la 997 euro/persoană ultra all inclusive. Complexul oferă camere spaţioase, cu o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi, dar există şi varianta Deluxe Superior Family Room, practic un apartament cu două camere şi două băi.

Deluxe Family Room.jpg

Acesta este un complex de vară, care se deschide în aprilie şi se închide în octombrie. Vilele sunt cu două sau trei etaje, una adăpostind 40-50 de camere. În total, complexul are 568 de camere, cu 1.200 de paturi. Așadar, Gural Premier Belek este un hotel de lux, potrivit pentru o vacanță de relaxare și distracție, cu o gamă largă de facilități și activități, opțiuni culinare excelente și servicii impecabile.

Turiştii vin din 30 de ţări, românii fiind pe locul 4, după ruşi, nemţi şi baltici: „Avem mulţi turişti români. Anul trecut au fost cam 7-8% din numărul total de turişti pe care i-am avut. Gural Premier merge la toate târgurile de turism. Este foarte cunoscut printre români. Din 2016, numărul de turişti din România a început să crească. Avem şi ruşi, dar şi nemţi foarte mulţi care vin an de an", explică Onur Kilic, reprezentant Marketing & Vânzări, pentru Știri de Cluj. 

În concluzie, putem spune doar că oferta Ultra All-Inclusive la un hotel din Antalya merită luată în considerare pentru o vacanță fără griji, cu servicii și facilități de înaltă calitate și cu o experiență turistică impresionantă. Antalya e un loc magic, o combinație perfectă între istorie și natură, odată vizitat, un asemenea loc îți va rămâne în suflet pentru totdeauna.

Comentarii Facebook