Marti 7 Februarie

Studenții UBB Cluj au câștigat finala etapei naționale a competiției CFA Institute Research Challenge


Studenții Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) au câștigat finala etapei naționale a prestigioasei competiții CFA Institute Research Challenge, desfășurată sâmbătă, 26 februarie 2022.

La ediția din acest an, au participat aproximativ 40 de studenți provenind de la 9 facultăți din România și Republica Moldova. 

Echipa UBB-FSEGA, formată din studenții Anastasia Morariu (specializarea Bănci și Piețe de Capital, anul 2), Anamaria Sîntoma (specializarea Bănci și Piețe de Capital, anul 2), Alexandru Stroilă (specializarea Finanțe și Bănci - în limba engleză, anul 3), Cristian Ciceu (specializarea Economie și Afaceri Internaționale - în limba engleză, anul 3) și Denisa Marc (specializarea Economie și Afaceri Internaționale - în limba engleză, anul 3), a fost coordonată de conf. univ. Miruna Pochea (Departamentul de Finanțe al FSEGA), respectiv de mentorul Irina Răilean (Asociația CFA Romania). 

Studenții clujeni au realizat un raport de cercetare financiară prin care au oferit o recomandare de investiție asupra companiei OMV Petrom. Raportul a fost prezentat cu succes în fața unui juriu format din profesioniști în domeniul investițiilor, membri ai Asociației CFA Romania, organizație membră a CFA Institute (SUA).

Echipa câștigătoare va participa la finala sub-regională a CFA Institute Research Challenge. 

Echipa UBB, sub coordonarea conf. univ. Miruna Pochea, a câștigat patru dintre fazele naționale anuale ale competiției derulate la nivelul României (2018, 2020, 2021 și 2022).

CFA Institute Research Challenge este o competiție la care participă cele mai prestigioase școli de business internaționale, tematica bazându-se pe curricula programului CFA care este considerat cel mai înalt standard profesional în analiza și cercetarea investițională. În fiecare an, în acest concurs sunt implicați peste 6.200 de studenți care provin de la peste 1.100 de universități din întreaga lume.

FSEGA are peste 9.300 de studenți

Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor este în prezent cea mai mare facultate din România, cu peste 9.300 de studenți înmatriculați în anul universitar 2021-2022, la toate formele și nivelurile de studii, respectiv circa 350 de cadre didactice și de cercetare, dintre care peste 200 cu caracter permanent. Conform celei mai recente ierarhizări internaționale pe domenii de știință, realizată de QS, UBB se poziționează în topul celor mai bune 450 de universități din lume în Social Sciences & Management, respectiv în Business & Management Studies, fiind cea mai bine plasată instituție de învățământ superior din România în clasamentul QS aferent acestor domenii.

Comentarii Facebook