Vameșii unguri sabotează și mai mult refugiații ucraineni. Ungaria continuă măsurile pro Putin


UPDATE

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, l-a convins pe omologul său ungar, Peter Szijjarto, să revoce măsura anunţată anterior privind paşapoartele biometrice.

Tocmai am discutat cu omologul meu, ministrul Afacerilor Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, care m-a informat că în urma demersurilor României autorităţile ungare au decis să revoce măsura anunţată anterior azi prin care cetăţenii Ucrainei fără paşapoarte biometrice nu puteau intra în Ungaria”, a scris şeful diplomaţiei române, miercuri seara, pe Twitter.

Acesta i-a mulțumit  în acest context ministrului de Externe al Ungariei.

Mulţumesc, Peter Szijjarto, pentru această decizie care este în sprijinul cetăţenilor ucraineni atât de afectaţi de agresiunea declanşată de Rusia împotriva Ucrainei”, mai scrie Aurescu.

-----------------------------

Refugiații ucraineni au nevoie de pașapoarte biometrice, care care bieții oameni care fug de război nu le au.

Ungaria primește refugiații ucraineni numai dacă îndeplinesc condițiile de intrare în spațiul Schengen

Autorităţile de frontieră din Ungaria au informat Inspectoratele Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Oradea si Sighetu Marmaţiei  că, începând cu data de 02.03.2022, ora 15.45 (ora RO), la frontiera româno – ungară, intrarea pe teritoriul Ungariei este permisă numai cetățenilor statelor terțe (inclusiv cetăţenilor ucraineni sau a altor persoane care vin din Ucraina), care îndeplinesc condițiile de intrare în spațiul Schengen.

Astfel, se anulează o dispoziție anterioară privind permiterea intrării în Ungaria a cetățenilor statelor terțe care vin din Ucraina, în contextul situației din aceasta tară, prin care erau acceptate orice fel de documente prin care se putea stabili identitatea.

În  prezent, în punctele de trecere a frontierei de la graniţa cu Ungaria se înregistrează un timp de aşteptare ridicat, ca urmare a faptului că un număr foarte mare de autoturisme, persoane şi automarfare se prezintă pentru efectuarea controlului de frontieră la ieşirea din România.

Precizăm că formalităţile de frontieră la graniţa cu Ungaria se efectuează în comun cu autorităţile din ţara vecină, sens în care suplimentarea arterelor de control se realizează în acord cu şi în funcţie de personalul alocat de Poliţia Ungară. Au fost contactate autorităţile maghiare pentru dispunerea unor măsuri comune de fluidizare a traficului.

Precizăm că Poliţia de Frontieră Română a suplimentat personalul planificat la verificarea documentelor de călătorie şi a dispus toate măsurile aflate în competenţă pentru asigurarea unui control operativ”, explică Poliția de Frontieră din România. Ungurilor li s-a cerut ca măcar să suplimenteze benzile de intrare în țară, dar au refuzat. 

Ungurii refuză orice inițiativă, care i-ar putea ajuta pe refugiații ucraineni

Țara noastră permite intrare refugiaților cu orice fel de acte. 

Regimul de la Budapesta este favorabil celui de la Moscova, iar aceste măsuri întăresc bănuielile. 

BBC: Vom ajunge la un milion de refugiați

Numărul refugiaților a trecut de 900.000 și o să depășească milionul până la finalul zilei, conform ultimelor date ONU citate live de BBC.

Comentarii Facebook