Arhiepiscopia Clujului adună medicamente și alte produse pentru victimele războiului din Ucraina


Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului și Clujului inițiază o colectă constând în medicamente și materiale tehnico-sanitare de prim ajutor.

Colecta va fi realizată la nivelul parohiilor din cele două județe ale eparhiei, urmând a fi centralizată la cele două centre de colectare puse la dispoziție în fiecare județ: 

  • Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” Cluj-Napoca, strada Fabricii de Zahăr, nr. 49-51 – pentru județul Cluj, și 
  • Asociația „Filantropia Ortodoxă” Bistrița, Piața Unirii, nr. 9 – pentru județul Bistrița-Năsăud.

În vederea acoperirii celor mai stringente nevoi, vor fi colectate doar următoarele produse: bandaje elastice; soluții antiseptice; pansamente pentru arsuri; pantenol; clorură de sodiu 0,9%, recipient de plastic 100/200 ml; plasturi toracici ocluzivi; catetere 16-18 G; bandaje hemostatice; fiole de acid tranexamic; tourniquet hemostatic tip CAT; bandaj tip Israel; fașă elastic autoadezivă; mănuși chirurgicale; antipiretice; insulină; antibiotice; plicuri efervescente pentru răceală și gripă; antihipertensive; lapte praf sugari; scutece copii și adulți; apă oxigenată; betadină; soluție Ringer; seringi 2/5/10/20 ml și truse perfuzie.

Toate produsele colectate vor fi trimise în zona de conflict pentru a fi de folos celor care au nevoie. Această colectă se adaugă acțiunilor deja derulate în Eparhia Clujului, menite să sprijine victimele războiului din Ucraina.

Preoții clujeni spun că se vor ruga pentru restabilirea păcii, pentru ocrotirea și sănătatea celor aflaţi în conflict, dar şi pentru odihna sufletelor şi pentru mângâierea familiilor care i-au pierdut pe cei dragi în acest război. 

Comentarii Facebook