Miercuri 24 Aprilie

Sorin Apostu, Monica Apostu, Calin Stoia si Aspazia Droniuc, trimisi in judecata de procurorii DNA Cluj

 

Primarul Sorin Apostu, sotia acestuia, omul de afaceri Calin Stoia si Aspazia Droniuc, principalul denuntator in acest caz de coruptie, au fost trimisi in judecata de procurorii DNA Cluj.

 

Primarul suspendat, Sorin Apostu, va fi judecat sub acuzatiile de trafic de influenta, luare de mita, spalare de bani, fals si primire de foloase necuvenite.

Monica Apostu este acuzata de complicitate la trafic de influenta, complicitate la luare de mita, spalare de bani si fals.

Omul de afaceri Calin Stoia a fost trimis in judecata sub acuzatia de dare de mita, spalare de bani si fals. Aspazia Droniuc va fi judecata pentru cumparare de influenta, spalare de bani si fals.

Procesul in cazul celor patru va incepe la Curtea de Apel Cluj.

 

Un alt dosar disjuns din acesta ii are ca acuzati pe arhitectul clujean Bogdan Petrina, patronul Bogart Construct, Mustaffa Bekar, patronul SC KIAT SRL, Simion Muresan, patronul Electrogrup, Marin Lucian Pop, patron SC Terra Structures, si Marin Stancu, seful pepenarilor din Dabuleni.

 

In acest dosar de rasunet numai Sorin Apostu si Calin Stoia au fost arestati, ei fiind tinuti in arestul IPJ Cluj din noaptea de 10 spre 11 noiembrie. "In cursul anilor 2009-2011, in schimbul incheierii unor contracte - de asigurare a parcului auto al regiilor subordonate Consiliului local Cluj, respectiv de salubrizare a orasului - inculpatul Apostu Sorin, in calitatea sa de primar, a pretins si primit sume de bani totalizand echivalentul in lei a 94.000 de euro. Pentru a se disimula provenienta si scopul banilor obtinuti din actele de coruptie, intre firmele care au primit contractele de la primarie si cabinetul de avocatura al sotiei primarului au fost incheiate contracte de consultanta juridica fictive, astfel incat sumele de bani au fost incasate prin cabinetul de avocatura al lui Apostu Monica Undina, invinuita in acelasi dosar", precizeaza prucororii DNA Cluj.

Comentarii Facebook