Duminica 29 Ianuarie

Nicoleta Postolache, sotia europarlamentarului Rares Niculescu, judecata pentru o teapa un milion de euro


Consilierul local PDL, Nicoleta Postolache, sotia europarlamentarului Rares Niculescu, este judecata pentru ca a dat o "teapa" de 857.000 de euro firmei Raiffeisen Leasing.

Procesul a inceput marti, 31 ianuarie, la Judecatoria Cluj, potrivit oradecluj.ro, dar cauza a fost prezentata pe larg de Stiri de Cluj in cadrul anchetei: "Sotia europarlamentarului Rares Niculescu, Nicoleta Postolache, acuzata ca a tepuit o firma germana cu un milion de euro", publicata in 29 iunie 2011.

Firma germana Karrena Betonanlagen o acuza pe Nicoleta Postolache ca a cumparat noua autocamioane pe care nu le-a mai platit niciodata, dar pe care le-a inmatriculat in Romania, iar mai apoi le-a revandut.


Reprezentantii firmei au reclamat la Politia Cluj ca Nicoleta Postolache a cumparat noua autocamioane si nu le-a mai achitat, dar apoi le-a si inmatriculat in Romania si vandut unei firme din Bulgaria, SC Aroma Star Eood LTD Bulgaria. In declaratia de avere din anul 2010, depusa de consilierul local, se arata ca firma din Bulgaria este detinuta in procent de 100 la suta tot de catre ea.

Povestea celor noua autocamioane incepe din anul 2008. "Cele noua autocamioane au fost comandate aproximativ in iunie 2008 si-au fost facturate in august sau septembrie 2008. Sasiurile cumparate de Karrena sunt produse de Mercedes Benz si MAN. Pe aceste sasiuri se monteaza betonierele produse de Karena", sustine in declaratia de la Politia Cluj, Georg Paris, reprezentantul firmei germane. In continuarea, Paris sustine ca firma a livrat betonierele pe baza unei facturi unde se scria ca firma lui Postolache nu este proprietara camioanelor pana cand nu achita valoarea integrala a acestora. Cu toate acestea, cele noua autocamioane au fost reinmatriculate in Romania si apoi revandute firmei din Bulgaria, pe axa Postolache-Postolache. Cei de la firma din Germania au incercat sa isi recupereze autocamioanele inapoi, dar cand au venit in Romania nu le-au mai gasit.

"La inceputul lunii decembrie 2009, secretara doamnei Niculescu ne-a pus in vedere ca ne vor fi inapoiate camioanele daca vom transmite urmatoarele documente, extras de la registrul comertului, scrisoare de bonitate de la banca si bilantul anului precedent. Dupa ce am furnizat aceste documente, Eurotrucks ne-a amanat pana in iunie 2010, cand am aflat despre deschiderea procedurii de insolventa impotriva acestei firme. La inceputul lui 2010 am aflat ca autocamioanele noastre nu se mai afla in incinta firmei Eurotruck si presupunem ca aceste autocamioane au fost vandute. Din moment ce cartile de identitate ale autocamioanelor nu se afla la firma Eurotrucks SRL, ci la noi sau la bancile noastre, exista suspiciunea ca autocamioanele au fost vandute si reinmatriculate ilegal. Datorita acestei stari de fapt, dam in judecata firma Eurotrucks SRL Cluj, condusa de doamna Niculescu, pentru inselaciune si ne constituim parte civila pentru un prejudiciu estimat la 1.1 milioane euro", se mai arata in documentul semnat de Georg Paris.

Consilierul local, Nicoleta Postolache, a declarat in instanta ca banii pentru aceste camioane au fost incasati de la cei care le-au cumparat, dar au fost folositi pentru a stinge unele datorii ale firmei Eurotrucks. Societatea este acum in faliment.

 

Citeste mai jos o alta ancheta de consilierul Postolache...

Consilierul local Nicoleta Postolache a mutat "strategic" doua milioane de lei, pentru a scapa de firmele "tepuite"

Comentarii Facebook