Sotia europarlamentarului Rares Niculescu, Nicoleta Postolache, acuzata ca a tepuit o firma germana cu un milion de euro


Consilierul local Nicoleta Postolache, sotia europarlamentarului PD-L Rares Niculescu, a fost reclamata la Politie de o firma din Germania pentru ca a cumparat autocamioane in valoare de un milion de euro si nu le-a mai platit.

Firma germana, cu o cifra de afaceri de 50 de milioane de euro, o acuza pe Nicoleta Postolache ca a cumparat noua autocamioane pe care nu le-a mai platit niciodata, dar pe care le-a inmatriculat in Romania, iar mai apoi le-a revandut. Acuzatiile aduse de fostii parteneri de afaceri la adresa consilierului local Nicoleta Postolache, care are o firma care se ocupa cu vanzarea de camioane, sunt foarte grave si sunt de natura penala.

Reprezentantii firmei Karrena Betonanlagen din Germania, care se ocupa cu vanzarea de autocamioane, au reclamat la Politia Cluj ca Nicoleta Postolache a cumparat noua autocamioane pe care nu le-a mai achitat nici pana in ziua de azi. Mai mult, desi nu era proprietara camioanelor, firma lui Postalache-Niculescu, Eurotrucks SRL, a inmatriculat in Romania aceste autocamioane pe care ulterior le-a vandut unei firme din Bulgaria, SC Aroma Star Eood LTD Bulgaria. In declaratia de avere din anul 2010, depusa de consilierul local, se arata ca firma din Bulgaria este detinuta in procent de 100 la suta tot de catre ea.

Povestea celor noua autocamioane incepe din anul 2008. "Cele noua autocamioane au fost comandate aproximativ in iunie 2008 si-au fost facturate in august sau septembrie 2008. Sasiurile cumparate de Karrena sunt produse de Mercedes Benz si MAN. Pe aceste sasiuri se monteaza betonierele produse de Karena", sustine in declaratia de la Politia Cluj, Georg Paris, reprezentantul firmei germane. In continuarea, Paris sustine ca firma a livrat betonierele pe baza unei facturi unde se scria ca firma lui Postolache nu este proprietara camioanelor pana cand nu achita valoarea integrala a acestora. Cu toate acestea, cele noua autocamioane au fost reinmatriculate in Romania si apoi revandute firmei din Bulgaria, pe axa Postolache-Postolache. Cei de la firma din Germania au incercat sa isi recupereze autocamioanele inapoi, dar cand au venit in Romania nu le-au mai gasit.

"La inceputul lunii decembrie 2009, secretara doamnei Niculescu ne-a pus in vedere ca ne vor fi inapoiate camioanele daca vom transmite urmatoarele documente, extras de la registrul comertului, scrisoare de bonitate de la banca si bilantul anului precedent. Dupa ce am furnizat aceste documente, Eurotrucks ne-a amanat pana in iunie 2010, cand am aflat despre deschiderea procedurii de insolventa impotriva acestei firme. La inceputul lui 2010 am aflat ca autocamioanele noastre nu se mai afla in incinta firmei Eurotruck si presupunem ca aceste autocamioane au fost vandute. Din moment ce cartile de identitate ale autocamioanelor nu se afla la firma Eurotrucks SRL, ci la noi sau la bancile noastre, exista suspiciunea ca autocamioanele au fost vandute si reinmatriculate ilegal. Datorita acestei stari de fapt, dam in judecata firma Eurotrucks SRL Cluj, condusa de doamna Niculescu, pentru inselaciune si ne constituim parte civila pentru un prejudiciu estimat la 1.1 milioane euro", se mai arata in documentul semnat de Georg Paris.

Pentru afaceristii nemti faptul ca autocamioanele au fost reinmatriculate in Romania fara ca firma lui Nicoleta Postolache sa fie proprietara acestora reprezinta un mare mister. Valoarea celor noua autocamioane era de 857.000 de euro. In prezent, disparitia camioanelor este anchetata de catre Politia Cluj.

Consilierul local Nicoleta Postolache ne-a transmis prin secretara persoanala ca nu poate comenta acuzatiile, pentru ca este intr-o sedinta.

 

Stiri de Cluj va publica in cursul zilei de joi, 30 iunie, o ancheta in legatura cu afacerile suspecte derulate de firma consilierului local, Nicoleta Postolache.

Comentarii Facebook