Consilierul local Nicoleta Postolache a mutat "strategic" doua milioane de lei, pentru a scapa de firmele "tepuite"

 

Afacerile derulate de consilierul local Nicoleta Postolache, in vremurile de criza, sunt falimentare. Datoriile pe care societatea fanion a grupului de firme controlate de Nicoleta Postolache, Eurotruck SRL, au ajuns in 2011 sa se ridice la aproximativ 20 de milioane de lei.

Pe rolul Tribunalului Comercial Cluj, exista un dosar in care se judeca cererea de insolventa deschisa impotriva firmei Eurotrucks SRL, la cererea societatii LKW Pavik/Autoutilitare Pero Pavic care are de incasat de la societatea administrata de Postolache 3,1 milioane lei. Lista creditorilor din masa credala este lunga, dar, potrivit unor surse judiciare, in conturile firmei Eurotrucks SRL nu mai exista niciun ban. In plus, firma nu mai are niciun bun mobil sau imobil.


In realitate, inainte ca firma Eurotrucks sa intre in procedura de insolventa, administratorul acesteia, adica Nicoleta Postolache, sotia europarlamentarului PD-L Rares Niculescu a ascuns strategic suma de doua milioane de lei.


In raportul societatii de practicieni in insolventa Solvendi se arata ca firma Eurotrucks a facut o serie de plati strategice cu putin timp inainte de a intra in insolventa catre alte societati, la randul lor controlate de Postolache. "In ceea ce priveste platile efectuate in intervalul de 120 de zile, anterioare deschiderii procedurii de insolventa, aratam ca au fost efectuate o serie de plati de valori considerabil mai mari decat cele efectuate in mod curent de societate", se arata in raportul expertului in insolventa.

Nicoleta Postolache a mutat in data de 16 martie 2010, din conturile Eurotrucks SRL in conturile Eurotrucks Invest SRL, suma de 440.000 de lei. In aprilie 2001, mai exact in zilele de 2 si 30 aprilie, din conturile firmei Eurotrucks SRL au fost mutati alti bani in conturile altei societati, Truck Trade SRL, in suma de 1.55 milioane lei.

Expertul in insolventa a observat acest aspect si a trecut aceste tranzactii in raportul lui. "De mentionat este si faptul ca societatile in favoarea carora s-au facut aceste plati fac parte din grupul de societati apartinand administratorului si actionarului unic al societatii debitoare (n. red. Nicoleta Postolache)", se mai arata in raportul de insolventa.

In urma acestor tranzactii, conturile societatii Eurotruck SRL au ramas goale, firmele care au de recuperat bani urmand sa se indrepte pentru recuperarea acestora impotriva averii lui Postolache.

Interesant mai este faptul ca dupa ce firma Eurotrucks a intrat in insolventa, fiind la un prag de faliment, Nicoleta Postolache a infiintat o alta societatea comerciale, Eurotrucks Invest SRL care a preluat sediul si site-ul societatii Eurotrucks SRL.

Tribunalul Comercial a anulat tranzactiile ilegale

In urma ilegalitatilor descoperite de firma de insolventa, Tribunalul Comercial Cluj a luat primele decizii de anulare a contractelor de vanzare cumparare, fictive, incheiate de Nicoleta Postolache.

Astfel, contractul prin care Postolache a vandut mai multe autocamioane, care nu se aflau in proprietatea firmei ei, unei alte firme controlate de ea, a fost anulat de Tribunalul Comercial Cluj. In dosarul 1217/1285/2011, judecatorii au dispus anularea vanzarii de camioane dintre firma Eurotruck, patronata de Postolache, si Aroma Star, din Bulgaria, patronata tot de Postolache. Aceasta afacere nu a vizat decat pierderea urmei acestor camioane, ele fiind revandute in Romania. "Anuleaza contractul de vanzare cumparare nr. 1/11.11.2009 prin care au fost vandute paratei Aroma Star, in valoare de 1.15 milioane euro si dispune restabilirea situatie anterioare. Obliga Aroma Star sa restituie debitoarei cele 20 de autoutilitare sau contravaloarea acestora, daca nu este posobila restituirea in natura", se arata in sentinta Tribunalului Comercial Cluj.

Despre afacerea cu aceste camioane stiridecluj.ro a scris AICI.

Lista totala a datoriilor pe care firma Eurotrucks SRL le are fata de diferite firme o puteti vedea aici.

1. Unicredit Tiriac Bank SA - 8.695.404 lei
2. ANAF    - 674.954 lei
3. Autoconstruct Invest    - 57.619 lei
4. BCR Leasing IFN SA - 1.827.890 lei
5. Eurotrucks Invest SRL - 351.687 lei
6. Junior Martini Trans    - 283.736 lei
7. Karena Betonanlagen - 3.530.498 lei
8. LKW Pavic/Autoutilitare Pero Pavic - 3.107.207 lei
9. Reiffeisen Leasing IFN - 2.557.542 lei
10. Total Vehicule SRL - 601.171 lei
11. Truck Trade Invest SRL - 580.594 lei
12. PK Trucks Holland - 904.417 lei

 

 

 

Comentarii Facebook