Mircea Jorj cere ca directorul revistei Tribuna, Mircea Arman, să fie destituit: ”A instaurat o stare de teroare în redacţia Tribunei”

 

Președintele PSD Cluj-Napoca, Mircea Jorj, a lansat un apel public la președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, de a-l demite pe directorul revistei Tribuna, Mircea Arman.

 

Jorj i-a trimis o scrisoare deschisă lui Horea Uioreanu, în care îl acuză și pe acesta de modul în care a tratat situația de la revista Tribuna. 

 

V-am făcut acest preambul domnule Preşedinte pentru că din interviul acordat ziarului Adevărul în legătură cu scandalul provocat de către domnul Mircea Arman aţi spus, citez: ”Între Aeroport, Groapa de gunoi şi Tetarom, când să fi rezolvat şi această problemă”, se pare că nu ați înţeles prea bine despre ce e vorba, că nu aţi cântărit prea bine priorităţile.

 

A asocia numele Revistei Tribuna cu groapa de gunoi, mi se pare o comparaţie nefericită şi eronată.

 

Domnul Arman a instaurat o stare de teroare în redacţia Tribunei, a dat afară trei redactori din patru: Ştefan Manasia, Claudiu Groza şi Ioan Pavel Azap, a insultat cu un limbaj incredibil pentru un intelectual, persoane marcante ale vieţii noastre culturale şi ceea ce este mai grav îndepărtează colaboratori importanţi ai revistei cum ar fi rectorul UBB academician Ioan Aurel Pop, Ion Vartic, Marta Petreu, Mircea Popa, Adrian Popescu, Ion Pop etc.

 

”Tribuna” este acum o revistă improvizată, în cădere liberă şi dacă acest lucru nu este stopat prin destituirea pe loc a celui care a provocat toată această stare ruşinoasă şi tensionată, o persoană deloc frecventabilă din punct de vedere a moralităţii, cultura românească în general şi cea transilvăneană în special ar putea avea o pierdere irecuperabilă. 

 

Se zvoneşte sau se doreşte a fi lansat zvonul că domnul Mircea Arman este susţinut de USL ca preşedinte al Partidului Social Democrat Cluj-Napoca, îi asigur pe clujeni şi pe dumneavoastră că partidul nostru nu are nici o legătură cu acest lucru şi de asemenea nu vreau să cred că PNL ar putea susţine o persoană de tipul domnului Mircea Arman.

 

În speranţa că apelul meu va ajunge la dumneavoastră într-un moment în care nu veţi fi atât de ocupat cu Aeroportul, groapa de gunoi şi Tetaromul, şi, că cererea Uniunii Scriitorilor, Asociaţia Internaţională a Criticilor de Teatru, cele 600 de semnături ale intelectualilor care cer demiterea domnului Arman, vă vor fi sesibilizat deja şi veţi da curs doleanţelor noastre comune. 

 

Vă reamintesc domnule Uioreanu că USL-ul a jurat ca promisiunile electorale să nu mai fie vorbe goale şi că este timpul să ne ţinem de cuvânt în faţa unui electorat cultivat cu care ne mândrim la noi la Cluj”, a scris Mircea Jorj.

 

 Directorul revistei Tribuna a fost judecat pentru că a condus beat

Comentarii Facebook