Incident aviatic! Motorul unui avion militar s-a defectat în zbor între Câmpia Turzii și Otopeni


Un incident aviatic a avut loc în această dimineață, potrivit Ministerului Apărării Naționale (MApN). O aeronavă militară Spartan, care efectua un zbor de rutină pe traiectul Câmpia Turzii – Otopeni, a avut o defecțiune în zbor, la unul dintre motoare.

„Luni, 24 iulie, în jurul orei 07.30,  echipajul unei aeronave C-27J Spartan, care efectua zbor de rutină pe traiectul Câmpia Turzii – Otopeni, a raportat o semnalizare la bord cu privire la funcționarea defectuoasă a motorului stâng", a transmis MApN. 

„Echipajul a aplicat procedurile standard prevăzute pentru această situație în normele de exploatare a aeronavei, oprind motorul stâng. Aeronava a aterizat în siguranță pe aeroportul de destinație, Otopeni, în jurul orei 8, fără a fi declarată situație de urgență și fără a fi nevoie de intervenția echipajelor specializate de la sol.

La bordul aeronavei se aflau 7 militari – 3 membri ai echipajului și 4 pasageri, care au aterizat fără probleme.

În conformitate cu procedurile în vigoare, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene a numit o comisie de cercetare a acestui eveniment de zbor, pentru a stabili cauzele producerii acestuia", au mai transmis reprezentanții ministerului Apărării.

Comentarii Facebook