Amenzi mari la Electric Castle. Nu se dădeau bonuri la mâncare! Cei care aveau droguri la ei nu au mai avut voie să intre în festival


Ultima zi de la Electric Castle a venit cu amenzi mari aplicare șoferilor, agenților economici care nu dădeau bonuri și scandalagiilor.

De asemenea, mai mulți festivalieri prinși cu droguri la ei nu au fost lăsați să intre în incinta domeniului Banffy.

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au acționat proactiv, concentrându-și eforturile pe identificarea persoanelor care desfășoară activități ilegale, inclusiv persoane care consumă sau  încearcă să vândă substanțe interzise. 

Astfel, jandarmii, poliţiştii și pompierii clujeni au aplicat 46 de sancțiuni contravenționale  (39 de amenzi în valoare totală de 33.620 lei și 7 avertismente scrise), din care menționăm:  

- 32 sancțiuni la regimul rutier, constând în 1 avertisment scris și 31 amenzi în valoare totală de  25.520 lei; 

- 6 sancțiuni pentru nerespectarea normelor de prevenire și stingere a incendiilor (6 avertismente  scrise); 

- 4 sancțiuni pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii  publice, constând în 4 amenzi în valoare totală de 2.100 lei; 

- 4 sancțiuni privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice  fiscale, constând în 4 amenzi în valoare totală de 6.000 lei;

În ceea ce privește prevenirea și combaterea consumului ilicit de droguri, prin măsurile active de  verificare, au fost oprite din a participa la festival 26 de persoane, identificate având asupra lor  substanțe interzise la deținere. 

Acțiunile de prevenire și combatere nu au avut loc doar în zona de desfășurare, atenția forțelor de  ordine fiind concentrată și pe parcările, restaurantele și barurile, respectiv campingul din zona  apropiată locului de desfășurare a festivalului. 

Structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează proactiv, desfășurând activități pe mai multe  paliere, la nivel național, inclusiv în gări și autogări care au legături directe cu municipiul Cluj – Napoca. 

O atenție deosebită a fost acordată asigurării primului-ajutor. Astfel, echipajele implicate în  acordarea asistenței medicale de urgență și de prim-ajutor din cadrul ISU Cluj și Serviciului de  Ambulanță Cluj au acordat sprijin participanților, în următoarele situații: 

- 124 de traumatisme diverse (excoriații, contuzii, etc.);  

- alte 318 de cazuri cu afecțiuni medicale diverse (lipotimie, stări febrile, cefalee, cădere de la  același nivel, hipertensiune arterială etc.). 

- 5 persoane au avut nevoie de investigații suplimentare și au fost transportate la spital. Mulțumim participanților care au ales să se bucure de muzică și atmosferă într-un mod responsabil.

Comentarii Facebook